Ι.Μουζάλας: Ενας ακτιβιστής μαιευτήρας, Γιατρός του Κόσμου, ο υπηρεσιακός Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. (ΦΩΤΟ)

Γνώστης του μεταναστευτικού, ακτιβιστής ο ίδιος, ο μαιευτήρας χειρουργός- γυναικολόγος Γιάννης Μουζάλας ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την Πρωθυπουργία της Βασιλικής Θάνου.

Mouzalas_Afganistan2

  Ένα από τα ζητήματα που άμεσα να κληθεί να αντιμετωπίσει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση υπό την Πρωθυπουργία της Βασιλική Θάνου, είναι το μεταναστευτικό, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης (27/08) με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και η επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, θα είναι οι προτεραιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Mouzalas_Afganistan1«Η διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι που αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει απλώς να διεκπεραιώσει. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για διεθνοποίηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, το οποίο δεν είναι μόνο τοπικής σημασίας», και προσθέτει: «Στόχος επίσης θα είναι να συνεχίσουμε την πολιτική σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των προσφύγων και να επιλύσουμε, σε όποιο βαθμό είναι δυνατό, τα προβλήματα που προκύπτουν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες». Μια από τις πρώτες ενέργειές του ως αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ειδομένη και τις περιοχές που δέχονται τις μεγάλες λαθρομεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Mouzalas_KafkasosΟ υπηρεστιακός αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως άνθρωπος έχει έντονη ακτιβιστική δράση, προσφέροντας εργασία σε κοινωνικά κινήματα, ιδρυτικό μέλος των Γιατρών του Κόσμου, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 32 αποστολές στην Ασία και την Αφρική, με πιο πρόσφατες στο Αφγανιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Το βιογραφικό του Ι.Μουζάλα:

Mouzalas_MontrealΟ Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός). Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Ως μαιευτήρας -χειρουργός γυναικολόγος, έχει συνεργαστεί με τα Νοσοκομεία “Τζάνειο”, “Άγιος Σάββας”, “Έλενα” (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.
Mouzalas_Afganistan4Στην επιστημονική κοινότητα κρίνεται επιτυχημένος επιστήμονας, ενώ ο ίδος, υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Υπήρξε πρωτοπόρος στον τοκετό στο νερό, μέθοδο που εφήρμοσε (1999) στην Ελλάδα, ενώ συνένδραμε στο να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσιολογικόυ τοκετού στην εφαρμογή της μεθόδου «τοκετού σαν στο σπίτι».