ΙΟΝΙΟ: Αναγγελία από φορτηγό πλοίο για κατάσταση κινδύνου.

Αναγγελία κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο το οποίο ελέγχεται ως δουλεμπορικό.

Το φορτηγο πλοίο “BlueSky Μ” σημαία Μολδαβίας 12.54 (30/12) ενω έπλεε στο Νότιο Ιόνιο, στην ίδια περιοχή με το “NormanAtlantic”- 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου με τηλεφωνική αναγγελία στο 112- του Ιταλικού Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης και ενημέρωσε τις Ελληνικές Αρχές .
Στο φορτηγό πλοίο, γίνεται αναφορά για οπλισμένους, επιβαίνουν περίπου 600άτομα- από πληροφορίες- εξετάζεται για δουλεμπορικο, με λαθρομετανάστες.
Στο σημείο πλέει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ ενώ ελικόπτερο του ΠΝ μεταβαίνει στην περιοχή ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης. Στην περιοχή η καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς.
Δημοσίευμα του Lefkada Press.gr (29/12) αναφέρει σε ρεπορταζ του, “θρίλερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας αυτή την ώρα με το φορτηγό πλοίο “Blue sky M” το οποίο πλέει ανοιχτά της Κεφαλονιάς με κατεύθυνση την Λευκάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεταφέρει περίπου 400 μετανάστες στην πλειοψηφία τους Σύριους. Παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού χωρίς να ξέρει κανείς που θα καταλήξει. Έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Λευκάδας και όλοι ευχόμαστε να μην ζήσουμε μία ακόμη τραγωδία”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport