ΘΣΝ: Συνωστισμός αστυνομικών – Mόνο ένας μάγος θα μπορούσε να τους συντονίσει σε κατάσταση ανάγκης|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

..”Η αίθουσα ήταν γεμάτη από άνδρες της μυστικής αστυνομίας.
Ηταν τόσο πολλοί σαν να είχαν συνέδριο οι μυστικοί αστυνομικοί στο ξενοδοχείο. Και αν συνέβαινε κάτι, άντε να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι μυστικοί αστυνομικοί”..

image

Ηταν θαρραλέα η απόφαση του Αλ. Τσίπρα (φωτογραφία) να αναμειχθεί με τον κόσμο κατά την τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Και τούτο γιατί, πρώτον, ο Πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά ότι θα άκουγε τα εύλογα παράπονα του κόσμου για την υπέρμετρη φορολογία που του επιβάλλει (πράγμα που έγινε) και, δεύτερον, για θέματα ασφαλείας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από άνδρες της μυστικής αστυνομίας.
Ηταν τόσο πολλοί σαν να είχαν συνέδριο οι μυστικοί αστυνομικοί στο ξενοδοχείο. Και αν συνέβαινε κάτι, άντε να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι μυστικοί αστυνομικοί. Και ξέρετε γιατί; Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας (που προαλείφεται για τη θέση του πρωθυπουργού) είχε στη διάθεσή του δύο αστυνομικούς.
Ο Αμερικανός άλλους δύο, ο Αλβανός είχε και αυτός δύο, ο Ιταλός δύο και οι υπόλοιποι ξένοι από δύο ή τρεις ο καθένας. Προσθέστε σε όλους αυτούς και τους αστυνομικούς που πρόσεχαν τον κ. Τσίπρα και τους άλλους υπουργούς. Συνωστισμός αστυνομικών σας λέω. Μόνο ένας μάγος θα μπορούσε να τους συντονίσει σε κατάσταση ανάγκης.
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας αποδείχθηκε απελπιστικά φλύαρος, πιο φλύαρος απ’ όλους. Μιλούσε για τα πάντα και φαινόταν ότι γνώριζε καλά τα θέματα ενέργειας. Οχι, δεν μίλησε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά γενικά η όλη του παρουσία φανέρωνε ότι προαλείφεται για πιο υψηλή θέση. Είναι, λένε, ο εκλεκτός του Ερντογάν και πολύ πιθανός διάδοχος του Νταβούτογλου. Ηταν και ο μοναδικός από τους επισήμους που τίμησε τη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε για μεσημεριανό δύο μπουγάτσες (τη μία με τυρί). Και τις ζήτησε… χαλαρά.
______
*ΒΗΜΑτοδότης