ΘΣΝ: Δικηγόρος ποινικού, μήνυσε Αστυνομικό και αποκαλύφθηκε ένοπλο επεισόδιο

Φοβήθηκαν τις συνέπειες δεν ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων, για ένοπλο επεισόδιο που είχαν κατά τη διάρκεια ελέγχου με σήμα κέντρου εν υπηρεσία, όταν ύποπτος για ποινικό αδίκημα, επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του, τους δυο Αστυνομικούς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο δικηγόρος του κακοποιού, μήνυσε τον έναν Αστυνομικό.

Απόγευμα Τετάρτης (13/01) όταν δύο Αστυνομικοί (28 και 46ετών) εν υπηρεσία, με σήμα κέντρου, μετέβησαν στο χώρο στάθεμευσης πολυκαταστήματος του αεροδρομίου Μακεδονία, για τρία ύποπτα άτομα, τα οποία παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αποσπούσαν από το εσωτερικό τους αντικείμενα αξίας. Οι δύο Αστυνομικοί εντόπισαν τα ύποπτα άτομα, και τους κάλεσαν να παραδοθούν, όταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς το μέρος τους με πρόθεση να τους παρασύρουν, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο 28άχρονος Αστυνομικός προκειμένου να αποτρέψει τ διαφυγή των δραστών και την κίνηση σε βάρος τους, πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο, ωστόσο οι ύποπτοι διέφυγαν.

Αν και όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΛΑΣ, να ενημερώνεται για όλες τις ενέργειες του ένστολου προσωπικού το κέντρο, ειδικά σε περίπτωση κινδύνου ή απειλή ζωής, οι δύο Αστυνομικοί, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν.

Το ένοπλο περιστατικό ωστόσο, διακριβώθηκε όταν τραυματίας από τα πυρά που είχαν δεχθεί στο παρκινγκ του αεροδρομίου, 32άχρονος άνδρας, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική. Και πάλι η υπόθεση δεν θα απασχολούσε προανακριτικά την ΕΛΑΣ, καθώς κανένας πολίτης δεν είχε καταγγείλει το ένοπλο περιστατικό στο αεροδρόμιο, οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής δεν ενημέρωσαν για τραυματία από σφαίρα, ούτε ο τραυματίας επιθυμούσε να κινηθεί νομικά για τον τραυματισμό τους, ωστόσο ο δικηγόρος του, υπέβαλλε μήνυση για λογαριασμό του πελάτης του, και αποκάλυψε την υπόθεση.

Όπως εξακριβώθηκε κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του 32άχρονου, είναι σεσημασμένος για κλοπές, ναρκωτικά και ποινικά αδικήματα, ενώ του αποδίδεται εμπλοκή ως μέλος συμμορίας με δρατηριότητα στην Κεντρική Ελλάδα. Ο 32άχρονος συνελλήφθη, καθώς επίσης και ένας 28άχρονος συνεργός του, ενώ αναζητείται ο τρίτος συνεργός τους, με τις κατηγορίες της αντίστασης απόπειρα κλοπής από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά περίπτωση.

Σε βάρος του 28άχρονου Αστυνομικού σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ σε βάρος του 46άχρονου συναδελφου του αποδίδεταικατηγορία για υπόθαλψη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport