ΘΣΝ: Ήταν νεκρή στην κηδεία της η 49χρονη, διαπιστώνουν έξι ιατροδικαστές.

Στο κοινό συμπέρασμα ότι η 49χρονη γυνναίκα από την Περαία της Θεσσαλονίκης, ήταν νεκρή από τις 06.30 τα ξημερώματα (25/09) κατέληξαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού και οι έξι ιατροδικαστές- εκ των οποίων οι δύο πραγματογνώμονες της οικογένειας-.

Στη νεκροψία είχε κληθεί να παραστεί και ιατροδικαστής από τα Ιωάννινα, τον οποίο είχε καλέσει το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε εκδόσει το πιστοποιητικό θανάτου της 49χρονης.

image

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ” στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς”, καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, εφημερεύουσα γιατρός (25/09), ανέφερε  “Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό” όπως κατέθεσε στη συνέχεια, “ο νεκροθάφτης, που έκανε τη λειτουργία της ταφής δήλωσε σε άλλα δυο νεαρά παιδιά που ήταν σε διπλανό τάφο επισκέπτες, ότι άκουσε θόρυβο, ένα ξύλινο χτύπημα. Πλησιάσαν και τα άλλα παιδιά και ακούσανε, δηλώσανε και τα 3 παιδιά το ίδιο πράγμα, ότι ακούσανε χτύπο μέσα στον τάφο και γυναικεία φωνή να καλεί βοήθεια 3 φορές. Βγάλτε με από δω, βοήθεια και το επανέλαβε τρεις φορές”, κατέληξε. image

Ιδιαιτέρως επιφυλακτικός στις δηλώσεις του ήταν.ο δικηγόρος της οικογένειας (25/09 Νίκος Διαλυνάς, ο οποις ανέφερε «δεν ξέρω τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, σας μεταφέρω αυτά τα οποία μου είπε η οικογένεια. Για να είμαστε τελείως αντικειμενικοί, θεωρούμε ότι οπωσδήποτε θα συμβάλει και η ιατροδικαστική».
Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής, Δημήτρης Ψαρούλης Δημήτριος – ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής εξηγεί από την επιστημονική του κατάρτιση “Εάν έχουμε περίπτωση νεκροφάνειας- έχουν κατασταλεί τόσο πολύ οι ζωικές λειτουργίες του οργανισμού που το άτομο θεωρείται νεκρό- για να αποφεύγονται αυτά τα γεγονότα σήμερα. Η πολιτεία έχει θεσπίσει το νόμο να παρέλθει το 12ωρο, εάν είχε παρέλθει το 12ωρο, κρίνεται νεκρό το άτομο, διαφορετική περίπτωση, είναι μια σπάνια ιστορία” διευκρινίζει.

Σύμφωνα με την Έλλη Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη επιχείρησης κηδειών του δήμου “έγινε κανονικά η λειτουργία στην εκκλησία, μετά πήγαμε στα μνήματα, φύγαμε, πήγαμε για τον καφέ, και στον δρόμο που φεύγαμε με πήρε το παιδί τηλέφωνο, ο νεκροθάφτης και μου είπε ότι ακούει κάποιο θόρυβο μέσα από την κάσα. Εκείνη την ώρα του λέω κάνε κάτι, άνοιξε την κάσα και τρέχω εγώ στην αστυνομία. Ενημερώνω την αστυνομία. Υποστήριξαν ότι άκουσαν μια φωνή αχνή που “έλεγε ανοίξτε με”, ότι μου είπε σας λέω. Σίγουρα ήταν νεκρή η γυναίκα, δεν είμαι γιατρός, αλλά από τη στιγμή που ήμουν εκεί και ήταν η γυναίκα κρύα, πιστοποιητικό θανάτου κανονικό, εγώ δεν μπορώ να πω περισσότερα, αυτά μετά την ιατροδικαστική εξέταση” ανέφερε.

image

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, και ζητήθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές η διενέργεια προακάκρισης από τις Αστυνομικές Αρχές, ύστερα από καταγγελίες συγγενών της, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η γυναίκα είχε περιελθει σε κώμα από το οποίο ξύπνησε, και πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, μετά την κηδεία της.