“Η καρδιά του Doujon”| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η συγκλονιστική ιστορία, του Doujon, πώς το δώρο της καρδιάς έδωσε νόημα σε μια παράλογη τραγωδία και ενέπνευσε την ισόβια  φιλία ανάμεσα σε δύο οικογένειες.

wpid-fb_img_1440802635093.jpgΌταν ο 20άχρονος Αυστραλός Doujon Zammit ξυλοκοπήθηκε από μπράβους σε ένα ελληνικό νησί τον Ιούλιο του 2008, η τραγική ιστορία του, έγιναν πρωτοσέλιδο τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα. Ο Doujon είχε υποστεί βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι και δεν θα ανακάμψει. Παρά τη θλίψη τους, οι γονείς του, Oliver και Rosemarie, εκπλήρωσαν προηγούμενη επιθυμία του Doujon να είναι δωρητής οργάνων, και τον πατέρα του, Oliver, σε μια νύχτα να γίνεται το πρόσωπο της επικαιρότητα, στην Αυστραλία και στην Ελλάδα, όταν ανακοίνωσε ότι τα όργανα Doujon θα λάβουν Έλληνες λήπτες οργάνων.

Την ημέρα κατά την οποία ο Doujon δέχθηκε τα βαρύτατα πλήγματα, ήταν επίσης η ημέρα που ο ΕλληνοΑυστραλιανής καταγωγής 31άχρονος δημοσιογράφος Κώστα Γρίμπιλας, έδινε μάχη με το θάνατο, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση, από ιό που προκαλείται από καρδιακή ανεπάρκεια, είχε ενημερωθεί ότι είχε μόνο δύο εβδομάδες ζωής. Χωρίς να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση, ο Κώστας,  ήξερε ότι θα πέθαινε σύντομα. Είχε παρακολουθήσει την ιστορία του Doujon στην τηλεόραση, ακόμη και όταν παρακολουθούσε τη συναισθηματική ανακοίνωση του Oliver, ο Κώστας, δεν είχε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να σωθεί (σσ να λάβει μόσχευμα) – οι γιατροί δεν ήθελαν να του δώσουν ψεύτικες ελπίδες.

Στις 2 Αυγούστου, μετά από μια συναισθηματικό αποχαιρετισμό, στο σύντροφό του Πόπη στην οικογένεια και τους φίλους του, ο Κώστα “ναρκώνεται” και πιστεύει ότι κοιμάται, για τελευταία φορά. Μια ημέρα αργότερα ξύπνησε με την καρδιά του Doujon να πάλλεται στο στήθος του και με τη ζωή που λαχταρούσε, μπροστά του.

wpid-fb_img_1440802615712.jpgΛόγω της δημοσιοτητας που είχε λάβει η δολοφονική επίθεση του Doujon, ο Κώστα συναντήθηκε τη Rosemarie και τον Oliver, όταν επισκέφθηκαν την Αθήνα. Αυτή η συνάντηση, θα ήταν η απαρχή μιας εξαιρετικής, συναισθηματικής φιλίας που θα αναπτύξουν οι δύο οικογένειες μέσα στις σκοτεινές ημέρες που θα ακολουθήσουν – μέσα από αναπάντεχες συγκυρίες και γεγονότα, που καμία από τις δύο οικογένειες δε θα μπορούσε ενδεχομένως να προβλέψει. Μέσα από όλα αυτά, ο Κώστα συνεχίζει να θυμάται το ξεχωριστά σπάνιο δώρο που το προσέφερε ο Doujon: «Πώς μπορώ να ξεχάσω ποτέ το Doujon, όταν κάθε κτύπος της καρδιάς μου θυμίζει πόσο ευλογημένος, είμαι;”

Μια όμορφη, εμπνευσμένη ιστορία για δύο οικογένειες που ένωσε μια τραγωδία για το πώς η ανιδιοτελής και γενναία δωρεά της αγάπης συνεχίζει να την προσφορά της μέχρι και σήμερα.

wpid-fb_img_1440802620241.jpgΣχετικά με τους Συγγραφείς
Greg Callaghan είναι ένας δημοσιογράφος που έχει αρθογραφία και έχει καταγράψει την επικαιρότητα για τις περισσότερες μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά στην Αυστραλία. Είναι ο συγγραφέας του Bondi Badlands και έχει συγράψει το Men Inside Out με τον Ian Cuthbertson. Στα  δεκαεπτά χρόνια πορείας στο  “News Limited” διετέλεσε ως ημοσιογράφος, και εκδότης του εβδομαδιαίου περιοδικού “The Australian”, ενώ υπήρξε μέντορας της ανάδειξης της τέχνης.
Ο Greg είναι σήμερα βοηθός αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης “Good Weekend” και κυκλοφορεί με τη “The Sydney Morning Herald” και “The Age”. Επίσης η παρουσία του είναι ενδεικτικό της μακροχρόνιας εξέλιξης στο περιοδικό.

Ο Ian Cuthbertson είχε τρεις παράλληλες σταδιοδρομίες. Υπήρξε ψυχιατρικός νοσηλευτής από το 1975 μέχρι το 1995, αρχικά σε Ψυχιατρικά Ιδρύματα και αργότερα σε διοικητικές θέσεις σε κοινοτικά κέντρα στο Bondi και στο Cremorne. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, το 1980, με εξωτερικές συνεργασίες κριτική για μουσικά περιοδικά και γυναικεία περιοδικά. Ο Ian εργάστηκε στο “The Australian” από το 2001 έως το 2013, με αρθογραφία αναφορικά με την  τεχνολογία και τις τέχνες, και για πέντε χρόνια διετέλεσε συντάκτης των εφημερίδων, στην τηλεόραση. Είναι επίσης μουσικός ο οποίος, από την ηλικία των 14ων έπαιζε σε συνοικιακά κλαμπ της περιοχής του. Ο Ian έχει εμφανιστεί από τότε -σε μιούζικαλ, καμπαρέ, χορωδίες και ορχήστρες ροκ. Κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ «Fathom» το 2010.

Για να αγοράσετε το e-book πάει στο www.booktopia.com.au

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport