«Η Εθνική να προκριθεί στη Ρωσία κι εγώ θα ξαναγράψω το σύνθημα!»|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ένα σύνθημα τον έστειλε τέτοια εποχή πριν 2 χρόνια στη Βραζιλία για το Μουντιάλ ως νικητή διαγωνισμού! Ο Ειδικός Φρουρός Νικος Σταθοράκης, θυμάται την απίστευτη εμπειρία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο δίπλα στην Εθνική και… ανυπομονεί για το επόμενο στη Ρωσία!

image

Μπορούν μερικά στιχάκια να σε στείλουν στην αλλη άκρη της γης; Στην περίπτωση του Νίκου Σταθοράκη έγινε! Ο νεαρος Ηρακλειώτης, κέρδισε το 2014 τον διαγωνοσμο του ΟΠΑΠ για το καλύτερο σύνθημα που θα συνόδευε την Εθνική στη Βραζιλία και έζησε το ονειρικό Παγκόσμιο Κύπελλο στην κερκιδα του Γαλανόλευκου Φάρου.
Δύο χρόνια μετά, δεν χάνει την… τρέλα του για την Εθνική και κανονίζει ήδη τα επόμενα γαλανολευκα ταξίδια του. Και απο το «…στη Βραζιλία ηρθα…» ελπίζει να γράψει ξανά το επόμενο σύνθημα για τη Ρωσία!

Περάσαν πια δύο χρόνια… Τι σου εχει μεινει περισσότερο αξεχαστο από τη Βραζιλία και την εμπειρία σου διπλα στην Εθνικη;

«Οι αναμνήσεις είναι τόσες πολλές που πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω. Αυτά όμως που μου έχουν μείνει περισσότερο χαραγμένα στη μνήμη, είναι αφενός το σύνθημα μου που το άκουσα να το τραγουδούν Έλληνες φίλαθλοι στο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή και αφετέρου ότι είχα την τύχη να παρακολουθήσω την Εθνική ομάδα σε Μουντιάλ και πόσο μάλλον σε μια χώρα σαν τη Βραζιλία. Τη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο και που ο καθένας θα ήθελε να ταξιδέψει εκεί να παρακολουθήσει ένα ματς».

Συνέχισες και τα επόμενα χρόνια να ακολουθείς την ομάδα στο εξωτερικό με τον Γαλανολευκο φάρο. Ποια ειναι η μεγαλύτερη τρέλα που εχεις κάνει για την αγαπη σου με την εθνική;

«Η αγάπη μου για το Γαλανόλευκο Φάρο και την Εθνική ομάδα είναι τεράστια. Οι στιγμές που πέρασα στη Βραζιλία ήταν αυτές που με έκαναν να θέλω να ακολουθώ την επίσημη αγαπημένη. Πέρσι το Μάρτιο πέρασα ένα υπέροχο ταξίδι στην Ουγγαρία παρακολουθώντας την Εθνική μας για τα προκριματικά του Euro 2016. Φέτος με το καλό σκοπεύω να ταξιδέψω με το Γαλανόλευκο Φάρο στο Ταλίν της Εσθονίας τον Οκτώβριο όπου η Εθνική μας αγωνίζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την Εσθονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει για την Εθνική είναι το ότι θέλω να την ακολουθώ πιστά και προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να το πετυχαίνω».

Αν η Ελλάδα παει και στο επόμενο Μουντιάλ θα εισαι και εκεί με ενα νεο σύνθημα;

«Ας προκριθούμε με το καλό και θα είμαι εκεί όπως και να χει. Είτε πραγματοποιηθεί κάποιος διαγωνισμός είτε όχι εγώ θα βγάλω νέο σύνθημα να μας συνοδέψει και σε εκείνο το Μουντιάλ. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι πως θα παρουσιαστεί η Εθνική μας ομάδα σε αυτά τα προκριματικά. Ευχή όλων μας να πετύχει το έργο της και να παρευρεθεί σε αυτή την τεράστια ποδοσφαιρική γιορτή που λέγεται Μουντιάλ».

Πως βλέπεις την πορεία της ομαδας πλεον; Πιστεύεις ότι θα σταθεί συντομα στα ποδια της ξανά;

«Τα προκριματικά για το Euro 2016 ήταν μια παταγώδης αποτυχία για την ομάδα μας. Δεν γίνεται να χάνεις δύο φορές από τα Νησιά Φερόε και να έχεις ελπίδα και πίστη για κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω πραγματικά τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο όμως παραξενεύομαι διότι σαν μονάδες έχουμε αρκετά καλούς κι έμπειρους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα. Η ομάδα πρέπει να ξαναβρεί τη χημεία και τη συνοχή της και κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω ότι ο Σκίμπε μπορεί να το πετύχει αυτό. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει, όμως ευχή όλων μας είναι να ξαναδούμε την Εθνική όπως την έχουμε συνηθίσει να παρευρίσκεται στα μεγάλα ραντεβού».

Τι σου λείπει περισσότερο σήμερα απο την ομάδα που θαύμασες στα γήπεδα της Βραζιλίας;

«Το πάθος. Πιστεύω πως όλους τους Έλληνες αν ρωτήσεις αυτό θα σου πουν. Το πάθος και η θέληση που φαινόταν στα μάτια των διεθνών μας. Αν θυμάσαι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχαμε ήττα την πρώτη αγωνιστική με την Κολομβία και ισοπαλία με την Ιαπωνία. Κι όμως στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού που κρίνονταν όλα οι διεθνείς μας ήταν εκεί. Ταύροι μέσα στο γήπεδο δείχνοντας πως θέλουν τη νίκη και τίποτα άλλο. Το ίδιο έγινε και στο ματς με την Κόστα Ρίκα όμως ατυχήσαμε να προκριθούμε με τον τρόπο που θυμόμαστε όλοι. Αν ξαναβρούν αυτό το πάθος και τη θέληση οι διεθνείς μας, η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες»…


*Συνέντευξη στο Δημήτρη Κωτσέλη, για το Gre-365.com