Η απάτη με τα σοβαρά τροχαία τα οποία “προκάλεσαν τα παιδιά” και τα τηλέφωνα στους γονείς

Το τελευταίο διάστημα έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά εξαπατησης ηλικιωμένων -και όχι μονο- με “πρόσχημα “, ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το “θύμα” να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ή θανατηφόρο δυστύχημα, με το “θύμα” να έχει.. καταλήξει. Οι απατεώνες που δρουν σε όλη την επικράτεια, δηλώνουν ψευδώς ότι είναι (συνήθως) Αστυνομικοί και ζητούν χρήματα για δικαστικά έξοδα, εγγύηση κλπ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι εμπλεκόμενοι (συνήθως “χρησιμοποιούν” στις αναφορές, τα παιδιά τους) στο τροχαίο χωρίς δικαστική παραπομπή. Κάποιες από τις μαρτυρίες συγγενων θυμάτων όπως τις περιγράφουν οι ίδιοι.

image

Δεκαδες καταγγελίες καταγράφει η Ελληνική Αστυνομία σε ολη την επικράτεια από έντρομους γονείς οι οποίοι τηλεφωνούν για να καταγγείλουν το τηλεφώνημα που είχαν δεχθεί νωρίτερα με “προφαση” ότι τα παιδιά τους έχουν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο. Οι επιτήδειοι φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους τηλεφωνώντας στα θύματά τους είτε με απόκρυψη, είτε από τηλεφωνικούς θαλάμους γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
«Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο» ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στις 11 το βράδυ της Τετάρτης (18/05). Αμέσως μετά τη γυναικεία φωνή που καλούσε σε βοήθεια, το τηλέφωνο πήρε ένας άνδρας ο οποίος υποστήριζε ότι για να ξεμπλέξει το παιδί της από το τροχαίο στο οποιο “υποτίθεται” ότι τραυμάτισε σοβαρά άνθρωπο, και πρέπει άμεσα να καταβληθεί σε τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Παρά το αρχικό σοκ και τον πανικό, όταν έγινε αντιληπτή η απάτη, ενημερωθηκε η Ασφάλεια Βόλου”.


“Δυστυχώς δεν είναι πλάκα, ούτε ιστορία του Γκονζαλεζίδη. Η περιγραφή είναι του πατέρα μου και έγινε χθες το βράδυ.
“Ήτανε μετα τις 10 χθες βραδυ όταν το τηλεφωνο χτυπησε και καποιος που μιλουσε σπαστα ελληνικα, μου ειπε ότι, ηταν από το Αστυνομικο τμημα της Ομονοιας και ότι ο «γιος» μου, ειχε καποιο ατύχημα, ότι δηλ.χτυπησε Αλβανο -με το αυτοκινητο υπεθεσα(;)-
και τον σκοτωσε.
Τοτε ο «γιος» μου κλαιγοντας μου ειπε: »Μπαμπα τρακαρα».
Η φωνη εμοιαζε του Αλεξη και εγω τον ενεθαρρυνε αλλα  τοτε επενεβη η φωνη με τα σπαστα ελληνικα. Προτεινα να συνεχισω να μιλαω με τον «Αλεξη» αλλα ο « αστυνομικος,» μου ειπε
οτι  δεν μπορουσε να βγαλει νοημα από ότι του ελεγε ο «Αλεξης».
Εγω προτεινα να παω να τον παρω, μεχρι να γινει η δικη και εκεινος μου ειπε ότι θα μιλουσε στον Εισαγγελεα.
Μου ειπε επισης, ότι ηταν πολύ αλβανοι εξω από το τμημα, και δεν θα τον αφηναν να φυγει.  Διεκοψε ξαφνικα, λεγοντας ότι ειχε στην  γραμμη τον εισαγγελεα.  Και ενώ εγω περιμενα, τον ακουσα να λεει ότι πηρε « λαθος τηλεφωνο» και εκλεισε.”
Φαντάζομαι αν έπεφταν σε ηλικιωμένο που δεν έχει μυαλό ξυράφι και ψυχραιμία σαν τον πατέρα μου, ίσως να κατάφερναν να εκβιάσουν.  Από όσο μπορούμε να συμπεράνουμε στην τύχη παίρνουν νούμερα και το κάνουν πολύ συχνά.
Αναδρομικά θα είχα ενδιαφέρον να τους ακούσω πως το πάνε.  πχ το όνομά μου δεν το είπαν αυτοί, το είπε ο πατέρας μου και το τσίμπησαν μετά.  Οπότε ποιες οι πιθανότητες να πέσεις σε γονιό με γιο;
Αν έχετε ηλικιωμένους γονείς ενημερώστε τους.  Προσωπικά αν μου ξανατύχει, θα το παίξω ότι το έχαψα, θα κανονίσω ραντεβού να τους δώσω λεφτά και θα τους μπαγλαρώσουμε ελπίζω”.


“Συνέβη προχθές στη θεία μου! Την κάλεσε στο σταθερό της τηλεφωνο ο “γιος της” (Αλέξης) κλαίγοντας απο το “αστυνομικό τμήμα”. Στη συνεχεια μια κυρία πηρε το τηλεφωνο και της εξήγησε οτι ο γιος της εχει χτυπήσει άσχημα ενα παιδι το οποίο πρόκειται να πεθάνει. Οταν της είπε οτι πρεπει να τους παει χρήματα για τα δικαστικά έξοδα, κατάλαβε τι συμβαίνει, τους έβρισε και τους το έκλεισε”.


“Πριν μερικούς μήνες έγινε σε συνάδελφο που είχε προειδοποιήσει μάλιστα τους γονείς του, ευτυχώς το γλίτωσαν στο παρατσάκ! Επειδή ζούσαν στο πάνω διαμέρισμα! Φαντάσου ότι οι γονείς στον πανικό τους πρώτα ετοίμαζαν τα χρήματα αντί να πάνε στον επάνω όροφο …
Η κομπίνα είναι πολύ καλά στημένη και οργανωμένη, ένας στο τηλέφωνο που δεν κλείνει την γραμμή -για να μην μπορείς να κάνεις κλήσεις…- , ένας δίπλα που κλαίει… και οδύρεται, δύο άτομα που πηγαίνουν  για να εισπράξουν (ένας στο σπίτι και ένας έξω για τσίλιες)
Μια καινούργια κομπίνα εμφανίστηκε τελευταία , σε καλεί “γνωστός” π.χ. ιδίου επαγγέλματος που δεν έχεις όμως ξαναμιλήσει αλλά πιθανά γνωρίζεις ως ανταγωνιστή, σου λέει ότι του συνέβει κάτι πολύ σοβαρό και έχασε κάποιον δικό του σε άλλη πόλη, ότι χρειάζεται επειγόντως π.χ. 2000€ μετρητά (χτυπάνε επιχειρήσεις που ξέρουν ότι έχουν μετρητά από εισπράξεις π.χ. ασφαλιστικά γραφεία, καταστήματα κινητής)  και ότι λόγω capital control δεν μπορεί να τα έχει μέχρι το μεσημέρι για να κανονίσει τα σχετικά με την κηδεία…
Σου εγγυάται ότι θα κάνει κατάθεση μέσω τραπεζικού λογαριασμού, η κατάθεση γίνεται πάντα σε τράπεζα που δεν έχεις, για να υπάρξει καθυστέρηση valeur… και προσπαθεί να στείλει άτομο για να εσιπράξει τα μετρητά και εσύ να τα έχεις στην τράπεζα μεχρι τις 1 το μεσημέρι! Στην Αλεξανδρούπολη, γονείς δώσανε ποσά από 10.000€ έως 1.000€.
Στο παράδειγμα του συναδέλφου πιάσανε αυτούς που πήγανε για την είσπραξη, οι άλλοι στο τηλέφωνο που οργανώνουν το παιχνίδι βρίσκονται συνήθως σε άλλη χώρα π.χ. Βουλγαρία.
Προσοχή όσο γελοίο και αν φαίνεται όταν αναλύεις το σχέδιο απάτης… τόσο μπορείς να την πατήσεις όταν σε πανικοβάλλουν και σε συνθήκες πίεσης”.

..και οι μαρτυρίες καθώς και οι περιπτώσεις εξαπατησης δεκάδες και καθημερινά σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.