Ε.Α.ΠΣ: Επιστολή παράιτησης εκπροσώπων της ΕΑΠΣ από το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ

Με κοινοποίηση προς τον Αρχηγό τους ΠΣ- Αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, οι εκπρόσωποι της ΕΑΠΣ Ιωάννης Σταμούλης και Φίλιππος Παντελεάκος, υπέβαλλαν την επιστολική τους παραίτηση, τακτικού και αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Όπως αναφέρουν, “η παραίτησή  είναι η έκφραση της διαμαρτυρίας του πυροσβεστικού προσωπικού, που βλέπει το επικουρικό του και προνοιακό του ταμείο, μετά από δεκαετίες εύρυθμης λειτουργίας, χωρίς  κοινωνικό πόρο, βασιζόμενο μόνο στην εισφορά – υστέρημα των Πυροσβεστών να κατεδαφίζονται από την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του Ν.4281/2014”. 

Στο κείμενο τους προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνουν λόγο για παράιτηση “υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης να παραδώσουμε τα ταμεία μας στην επόμενη «πυροσβεστική γενιά»”, ενώ τον καλούν να ηγηθεί ” της πυροσβεστικής προσπάθειας διάσωσης των ταμείων μας, προωθώντας  ως μόνη λύση, την πρόταση  που είχε καταλήξει το τελευταίο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού  του Πυροσβεστικού Σώματος για  αυτόνομο και ενιαίο πυροσβεστικό ταμείο υπό την εποπτεία του Υπουργείου μας”.     

“Το πυροσβεστικό προσωπικό, με υψηλό επαγγελματισμό, υπερεργασία και με κινδύνους πολλές φορές και στην ίδια του τη ζωή, υπό την ηγεσία σας,  ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα προβλήματα του  πυροσβεστικού οργανισμού, στις δύσκολες απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου, μέχρι και σήμερα” τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΕΑΠΣ.