Εφετείο Κακουργημάτων: Συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων της ΔΙΑΣ στου Ρέντη- Γ.Σκυλογιάννη, Ι.Ευαγγελινέλη.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αναμένεται να συνεχιστεί (29/09) η εξ αναβολής εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, Γιώργου Σκυλογιάννη, και Γιάννη Ευαγγελινέλη.

ΔΙΑΣ_ΡΕΝΤΗΣτο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (29/09), αναμένεται να εκδικαστεί -μετά την τρίτη διακοπή- η εξ αναβολής δικάσιμος, σε δεύτερο βαθμό των δολοφόνων του Γ.Σκυλογιάννη, και Γ.Ευαγγελινέλη, των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι εκτελέστηκαν στην περιοχή Ρέντη (01/03 2011), σε καταδίωξη έπειτα από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο ακόμα συνάδελφοί τους.
Αίτημα των οικογενειών των δύο εκτελεσθέντων Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, είναι να μην “μη μειωθούν ούτε κατά μια ημέρα οι ποινές των ήδη καταδικασθέντων δολοφόνων των Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη”, καθώς όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ, “αποτελεί ανάγκη δικαίωσης για την κοινωνία και την Αστυνομία” η καταδίκη των δολοφόνων.

Σε ανακοίνωσή του. το ΣΕΦΕΑΑ ενημερώνει τα μέλη του- Αστυνομικούς Ειδικούς Φρουρούς-, “με τη σεμνή παρουσία μας να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των δολοφόνων (..) να στηρίξουμε έμπρακτα τις οικογένειες των νεκρών Συναδέλφων μας, χρέος απέναντι στη μνήμη τους αλλά και των ανθρώπων που θα χρειαστεί να βιώσουν ξανά το περιστατικό της αποφράδας ημέρας της 1ης Μαρτίου του 2011” επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

wpid-2015-03-05-21.43.05.png.pngΚατά την προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης (05/03), οι δολοφόνοι των δύο νεαρών Αστυνομικών, εμφανίστηκαν προκλητικοί κατά τη μεταγωγή τους, με χειρονομίες προς τα τηλεοπτικά συνέργεια και τους δημοσιογράφους ενώ ήταν επιθετικοί προς τους συγγενείς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ωστόσο η εκδίκαση αναβλήθηκε (03/04) καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δηλωσε ότι ότι δεν εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης. Αστυνομικοί συνάδελφοι των δύο Ειδικών Φρουρών οι οποίοι παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, είχαν προβεί σε καταγγελία για «εχθρική αντιμετώπιση προς το ένστολο προσωπικό από τη σύνθεση του Δικαστηρίου, με αίτημα «αφοπλισμού» τους με παράδοση του οπλισμού τους, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα, καθως και για όσους δεν υπήρχε κενή θέση, θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την αίθουσα».

wpid-fb_img_1443374596569.jpg
Σε πρώτο βαθμο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είχε επιβάλει δις ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη στους Γιάννη Σαββίδη και Ανδρέα Ποφίδη για την εκτέλεση με kalashnikov, των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, καθώς επίσης για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση.
Την ίδια ποινή επέβαλλε και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη, τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ιδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό, ο οποίος καταδικάζεται ερήμην, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του.
Ο Εμερζίδης έγκλειστος στον Κορυδαλλό, είχε αθωωθεί για τη ληστεία που είχε προηγηθεί και αφέθηκε ελεύθερος, από «λάθος συνεννόηση» των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου προφυλάκισης για την διπλή δολοφονια, και είχε εκδοθει σε βάρος του ένταλμα, με τους Αστυνομικούς να τον εντοπίζουν απο αναζητήσεις και τον συλλαμβάνουν εκτιωντας την ποινή.
Τέλος, ένοχοι έχουν κριθεί άλλοι 11 κατηγορούμενοι- ως συνεργοί σε παράλληλες δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης-, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.

wpid-fb_img_1443374601155.jpg