ΕΥΟΣΜΟΣ- ΘΣΝ: Δολοφονική επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικών από ομάδα εξωσχολικών κουκουλοφόρων.

Άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών εντός σχολικού συγκροτήματος, κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης μελών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σε έξι προσαγωγές της ανάταξης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε η Αστυνομία, ένας τραυματίας εκπαιδευτικός, μεταφέρθηκε για νοσηλεία.

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, είχαν ανοίξει οι κάλπες των εκλογών, στην ανάδειξη μελών στα ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). ΘΣΝ_σχολειο1Λίγο μετά τις 11:30 (05/11) ομάδα περίπου 10 εξωσχολικών, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, επιτέθηκαν με λοστούς και σιδηρογροθιες εναντίον όσων εκπαιδευτικών ήταν παρόντες στο σταντ των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η Χρυσή Αυγή. Από την επίθεση τραυματίσθηκε βαρύτατα, ένας εκπαιδευτικός.

Επίθεση από ακροαριστερούς μελη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλουν θύματα της δολοφονικής επίθεσης, ενώ υποστηρίζουν ότι κανένας συνάδλφός τους, δεν επιχείρησε να αποτρέψει ή να ανακόψει τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος τους. Δάσκαλοι παρόντες, υποστηρικτές και υποψήφιοι άλλων συνδιασμών, υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν καταδρομική, και επικράτησε φόβος ακόμα και για την ακεραιότητα των υπολοίπων εκπαιδευτικών, και δεν αντέδρασαν. “Καταδίκασαν την εμφάνιση βίας και ιδίως σε σχολικό συγκρότημα”, σημειώνοντας πως “οι εκλογές αφορούν σημαντικά ζητήματα στην Παιδεία τα οποία μπαίνουν ουσιαστικά στο περιθώριο από τέτοια γεγονότα”. ΘΣΝ_σχολειο
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η υπποψηφιότητα και η συγκρότηση ψηφοδελτίου με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, από άλλες παρατάξεις και από την ΔΟΕ, ωστόσο ο συνδιασμός συμμετείχε στις εκλογές με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε “οργανωμένη επίθεση κουκουλοφόρων παρακρατικών σε Εθνικιστές εκπαιδευτικούς” ενώ αναφέρει ότι δεν υπήρξε “καμία σύλληψη”.
Στο κέιμενο καταγγελία, το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής, αναφέρει: “Κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι συναγωνιστές εκπαιδευτικοί δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και βαριοπούλες από πολυμελή ομάδα κρανοφόρων παρακρατικών.
Την στιγμή της επίθεσης γνωστοί αριστεριστές συγκεκριμένης παράταξης καθοδηγούσαν και επευφημούσαν τους παρακρατικούς, οι οποίοι αφού τραυμάτισαν τους δύο συναγωνιστές έφυγαν ανενόχλητοι, υπό την κάλυψη των καθοδηγητών τους.
Στον χώρο της επίθεσης έχουν μεταβεί δικηγόροι του Κινήματος όπως και στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου κατατίθενται μηνύσεις. Επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία προσαγωγή την στιγμή που οι ηθικοί αυτουργοί βρίσκονται στον χώρο και συνεχίζουν την εκλογική διαδικασία.
Η τρομοκρατία του παρακράτους δεν λυγίζει τους Εθνικιστές” καταλήγει η ανακοίνωση καταγγελία.