Ετοίμαζαν μεγάλη ληστεία ο Ειδικός Φρουρός και ο ποινικός- Πως οργάνωσαν την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Π.Καλλιτση

Ένας Ειδικός Φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ενας ποινικός- σε άδεια- από τη φυλακή, κι ενας Ιρακινός, οργάνωσαν και έστησαν αιματηρή ενεδρα σε βαρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλιτση, έξω από το σπίτι του στον περιφεριακό του Λυκαβηττού.

received_975070855919867_wm.jpgΕίχαν πληροφορηθεί ότι ο Πανος Καλλίτσης, μετέφερε μαζί του πόσο ύψους €200.000, με κίνητρο τη ληστεία, ένας 29άχρονος Ειδικός Φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 42άχρονος, έγκλειστος σε άδεια από τις Φυλακές Αγιάς Χανίων -όπου κρατείται – κι ένας 34άχρονος Ιρακινός, συνελήφθησαν ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος 42άχρονου κομμωτή, Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου.
Όπως θα κατέθεσε αργότερα στους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο κομμωτής των επωνύμων, η πληροφορία δεν είχε.. “οικονομικό αντίκρισμα”,  καθώς το ποσό που είχε στη κατοχή του το βράδυ της σε βάρος του επίθεσης, ήταν €4.000, χρήματα που ωστόσο δεν εντόπισαν οι δράστες.

assets_large_t_1463_105668217_type12550.jpg

Ο Πάνος Καλλίτσης, αργά το βράδυ της Πέμπτης (02/06) κλήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου αναγνώρισε στα πρόσωπα του Αστυνομικού και του 42άχρονου ποινικού, τους δράστες της σε βάρος του αιματηρής επίθεσης.
Ο 42άχρονος ποινικός το πρωί της Πέμπτης (02/06), είχε λάβει και πάλι, 11ήμερη τακτική άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων, και συνατήθηκε με τον Ειδικό Φρουρό, λίγο πριν συλληφθούν από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου. Στην περιοχή της Ομόνοιας συνελήφθη στη συνέχει και ο Ιρακινός συνεργός τους. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ο Ειδικός Φρουρός και ο κακοποιός συνεργός του, μετά την αποτυχημένη ληστεία σε βάρος του κομμωτή, προετοίμαζαν από κοινου το «επόμενο μεγάλο κόλπο», μια ληστεία, σε οικονομικό στόχο.
“Η αναγγελία της σύλληψης ενός Ειδικού Φρουρού της Ομάδας ΔΙΑΣ για εμπλοκή του σε ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ανθρώπου σε συνεργασία με ποινικούς, στο ενστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκαλει ντροπή και απέχθεια. Ο μηχανισμός αυτοκάθαρσης λειτούργησε και θα απαλλαγεί η Ελληνική Αστυνομία  από κάποιον που αντί να είναι διώκτης του εγκλήματος, επέλεξε να είναι σε αγαστή συνεργασία με τους εγκληματίες. Δεν έχει θέση στην Αστυνομία όποιος συνεργάζεται με έγκλειστο στις Φυλακές για να κάνουν μια ληστεία μια απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έναν άνθρωπο που επιστρέφει από τη δουλειά του. Έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε τον πολίτη και τασσόμαστε στη δίωξη του εγκλήματος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία”, σχολιάζει ο Γιάννης Φαναριώρης, μέλος του ΣΕΦΕΑΑ.

Σοκαρισμένη και η σύζυγος του κομμωτή, Έλενα Χριστοπούλου,  στο άκουσμα της εμπλοκής του Αστυνομικού, «Η αστυνομία δούλεψε πάρα πολύ για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Είναι ομως σοκαριστικό, να ειναι ένας αστυνομικός. Προσβάλλει την Ελληνική Αστυνομία. Νομίζω ότι τώρα όλοι θα βάλουν τελεία σε όλα εκείνα τα σενάρια, όλες αυτές τις ανοησίες που μας ταλαιπωρούσαν. Αισθανόμαστε δικαίωση και είμασταν σίγουροι ότι θα βρεθούν οι δράστες»

received_975070885919864_wm.jpgΉταν το βράδυ του Σαββάτου, της 30ης Ιανουαρίου. Ο 29άχρονος Ειδικός Φρουρός, και ο 42άχρονος κακοποιός με με κουκούλες full face, είχαν στήσει ενέδρα στο υπόγειο γκαραζ, μόλις ο Πανος Καλλίτσης είχε επιστρέψει με τη σύζυγο και τον ηθοποιό φίλος τους, Θεοχάρη Ιωαννίδη, στη διπλοκατοικία όπου διαμένουν, στην περιοχή του Λυκαβηττού. Στη προσπάθεια του Αστυνομικού και του ποινικού συνεργού του, να ακινητοποιήσουν τον 42άχρονο κομμωτή, ακολούθησε συμπλοκή, και τον πυροβόλησαν  με αποτέλεσμα οι βολίδες του όπλου, να τον τραυματίσουν στο στήθος και στα κάτω άκρα. Οι δράστες διέφυγαν ενώ ο κομμωτής μεταφέρεθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του 42άχρονου ποινικού, προέκυψε .. παλιός γνώριμος των Αρχών, σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης. Το 2010 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής Ταχυδρομικής Εταιρείας, στα Πετράλωνα κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν υπάλληλο security και απέσπασαν το αστρονομικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ! Καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, και εξέτιε την ποινή του στις Φυλακές Αγιάς Χανίων.
Όπως προέκυψε κατα την έρευνα των Αστυνομικων, ο 42άχρονος ποινικος, μεσα από τις φυλακές, επικοινωνούσε τηλεφωνικά σε πακιστανικούς τηλεφωνικούς αριθμούς με τον Αστυνομικό συνεργό του, ώστε να διασφαλίσουν το απόρρητο των επικοινωνιών τους, και να μην μπορούν να εντοπιστούν.
Στην κατοχή του 29χρονου Ειδικού Φρουρού της ΔΙΑΣ  και σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια με γεμιστήρες και φυσίγγια που κατείχε νόμιμα, το χρηματικό ποσό των €1.100, τρία διαβατήρια ξένων Αρχών, ένα ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Ελληνικό Δελτίο Ταυτότητας, δύο κάρτες αλλοδαπών Αρχών, δύο συναλλαγματικές και αντίγραφο πελάτη Τράπεζας, καθώς και συσκευές τηλεφώνων και καρτών sim.
Συσκευές τηλεφώνων και κάρτες sim, κατασχέθηκαν και σην κατοχή του Ιρακινου και του 42άχρονου ποινικού.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (04/06), ενώ η έρευνα των Αστυνομικών συνεχίζεται ώστε για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.