Επαναληπτική αποστολή προκήρυξης της ΟΛΑ για την πρεσβεία του Ισραήλ

Επαναληπτική αποστολή προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στην  πρεσβεία του Ισραήλ(12/12) μετά την αποτυχημένη προσπάθεια, με αποστολή (03/02) στην Εφ.Συν.

Άγνωστος με τηλεφωνική επικοινωνία σε διαδικτυακό ιστότοπο ανέφερε ότι είχαν εγκαταλείψει στικάκι -Usb- σε πλαστική πράσινη σακούλα πίσω από καφαο επί της οδού Μπενάκη και Σμολένσκυ.
Πρόκειται για το ίδιο κείμενο το οποίο είχαν αποστείλει στην Εφ.Συν, ωστόσο από “κακή συνεννόηση” ο συντάκτης “έχασε” το σημείο, ενώ ύστερα από έρευνα  της Αντιτρομοκρατικής, εντόπισαν σε κάδο το Usb, και παρέλαβαν το κείμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάκτες της «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με εισαγωγή στίχους από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου παραθέτουν τις αιτιάσεις -σύμφωνα με το σκεπτικό τους- για τον προσδιορισμό στόχου στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Απο την πρωτη εξεταση του κειμένου με την προκήρυξη που είχε αποσταλεί στην Εφ.Συν (03/02) διαρροές από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ανέφεραν ότι στο κείμενο της προκήρυξης δεν υπάρχει καμία αναφορά σε λεπτομέρειες της επιχειρησιακής δράσης της ένοπλης επίθεσης γεγονός που προβληματίζει για τη “μετάλλαξη” του τρόπου γραφής των συντακτών.
Αναφορά σε «αισιόδοξο μήνυμα» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς «ασυλία» προσδιορίζουν οι συντάκτες, ωστόσο αναφέρουν ότι θα τον «παρακολουθούν προκειμένου να διαπιστώσουν αν εξευρωπαΐζεται επικίνδυνα», οπότε και θα επανεξετάσουν την «πάλη και δράση τους πιο αριστερά από εκείνον».
«Η συνέλευσή μας κατανοεί και σέβεται τη λαϊκή εντολή προς το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας το αντικειμενικά ευνοϊκότερο πεδίο που ανοίγει για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Η αδιαμφισβήτητη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, αποτελεί αντικειμενικά μία θετική εξέλιξη, που οφείλουμε με ψυχραιμία να επεξεργαστούμε. Όμως, η όποια επεξεργασία οφείλει να γίνεται υπό το πρίσμα των επαναστατικών θέσεων που υπερασπιζόμασε και του καθήκοντος να τις αναπροσαρμόσουμε στους σημερινούς συσχετισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ήδη δεδομένο πως θα πρέπει να συγκρουστούμε με τις όποιες τυχοδιωκτικές μετατοπίσεις τμημάτων του κινήματος προς την αφομοίωση της της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».
Σε άλλο σημείο αναφέρουν, «Το πολιτικό κενό που θα δημιουργήσει η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ όταν, αργά ή γρήγορα, προδώσει τις προσδοκίες της κοινωνίας δεν θα μπορεί να καλυφθεί, αν από σήμερα δεν συγκροτήσουμε μια επαναστατική αντιπολίτευση που θα μετατοπίσει το λαό ακόμη πιο αριστερά. (..) Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδας μας δεν μπορεί να δώσει περίοδο χάριτος και θα εξακολουθήσει να υπηρετεί τη στρατηγική της: για την άμεση συγκρότηση ενός λαϊκού-αντιμπεριαλιστικού μετώπου, για τη δημιουργία των επαναστατικών προϋποθέσεων της εποχής μας» καταλήγει η προκήρυξη.
Στο 19 σέλιδο κείμενο γίνεται εκτενής ιστορική αναδρομή στον Παλαιστινιακό λαό, από το 1916 έως σήμερα, και το ρόλο των δυτικών δυνάμεων σε αυτά. Αναφορές στη Χαμάς και τον ISIS, ως “αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου στον πόλεμο που του έχει εξαπολύσει η Δύση”, όπως διατυπώνουν στο κείμενο της προκήρυξης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport