Εξάρχεια: Καταδρομική επίθεση στην οικία Φλαμπουράρη- Ένας ελαφρά τραυματίας Αστυνομικός

Οργανωμένη επίθεση απετρεψε η στατική Αστυνομική δύναμη που έχει διατεθεί στην οικία Φλαμπουράρη. Τραυματίας Αστυνομικός.

image

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης (για αλλη μια νύχτα) το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια (05/06-04.30)
Οργανωμένη ομάδα περίπου 40ατόμων του “χώρου”, κινήθηκε σε καταδρομική εφόρμηση με αυτοσχεδιες βόμβες μολότοφ και πετρες στην είσοδο της οικίας, του Υπουργού Επικρατείας.
Στο σημείο διατίθεται Αστυνομική δύναμη, ενώ  άμεση ήταν η αντίδραση της ΥΜΕΤ και τα άτομα διέφυγαν προς τα στενά της περιοχής Εξαρχείων. Ενας Αστυνομικός τραυματίας στο χέρι από απόρριψη πέτρας.
Στη περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση των δραστών χωρις να έχουν προβει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.
Από νωρίς (04/06) προς τα πληρώματα νυχτερινές βαρδιας της Άμεσης Δράσης είχε διαβιβάσει το Κέντρο για εκδηλώσεις (πάρτυ) ατόμων του “χωρου”, που ήταν σε εξέλιξη στο Λόφο Στροφή στη Γεωπονικη και στην Καισαριανή, προκειμένου να αποφυγουν τις διελευσεις τους από τις συγκεκριμένες περιοχές και το ένστολο προσωπικό να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα .
Είναι η τριτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που το σπίτι του Φλαμπουράρη, γίνεται στόχος για ταραξίες  των Εξαρχείων, με τους Αστυνομικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι κατά πρόσωπο με τους δράστες των επιθέσεων, με κίνδυνο της ασφάλειάς τους.
Η οικια του Υπουργού Επικρατειας, ειχε δεχθεί και κατα το παρελθον εμπρηστική καταδρομικη επίθεση απο οργανωνενη ομάδα ατομων του “χώρου” τον περασμένο Ιανουάριο (30/01) και τον προηγούμενο Νοέμβριο  (11/2015) με τους δράστες να υπογράφουν ανάληψη ευθύνης να την επίθεση.