Εξάρχεια: Επιχείρηση σε στοχευμένα σημεία, από τη Δίωξη

Δέκα συλλήψεις και έρευνες σε σπίτια και χώρους υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή των
Εξαρχείων.

image

Με τη συνδρομή ΕΚΑΜ και διμοιρίες της ΔΑΕΑ- ΥΑΤ, ΥΜΕΤ- ολοκληρώθηκε μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση ύστερα από πληροφορίες για τα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων.
Έρευνες (11/0715.000) σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, καφενεία και σε οριοθετημένους χώρους, από το κλιμάκιο Αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί, ειχε ως αποτελεσμα δεκα συλλήψεις Αλβανών και δύο Ελλήνων μεταξύ των οποίων μία γυναίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport οι Αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένο εργαστήριο τυποποίησης και επεξεργασίας ναρκωτικών, ενώ οι συλληφθέντες αποδίδονται ως μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας – που διακινούσαν ναρκωτικά  στην περιοχή των Εξαρχείων.
Η επιχείρηση έρχεται σε ακολουθία της ανάληψης ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων ” για την εκτέλεση του Αιγύπτιου Χαμπίμπι και την ένοπλη πορεία αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια ως πράξη αντίδρασης για την κατάσταση που επικρατεί με τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.
Για την υπόθεση θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια… ανακοίνωσε την αστυνομική επιχείρηση, προκειμένου να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει άβατο Εξαρχείων για την ΕΛ.ΑΣ. η οποία επιχειρεί, χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» όπως ανέφερε, όταν έχει.. πληροφορίες. Η κυβέρνηση, επιδιώκει, τάξη, αλλά όχι ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης, -για το κέντρο της Αθήνας- σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός και υποστήριξε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν κουκουλώνονταν επί χρόνια και καλύπτοντα κάτω από το χαλί και «τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».