Εντοπίσθηκαν οι δράστες επίθεσης σε ανήλικο οπαδό του ΟΣΦΠ..για το “κασκόλα”

Τους δράστες επίθεσης με μαχαίρι κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού ταυτοποίησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στα Καμίνια του Πειραιά, μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός- Φωκικός για το κύπελλο Ελλάδας, δυο νεαροί -15χρονος και  18χρονος- με διακριτικά κασκόλ του Ολυμπιακού, επέστρεφαν στα σπίτια τους από το γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης όταν στην οδό Αμοργού, δέχθηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα.
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις νεαροί, ηλικίας 30, 24, 20 και 19 χρόνων, ανάμεσα στους οποίους και ο γιος Ανώτερου Αξιωματικού της ΕΛΑΣ.
Όπως προέκυψε, οι τέσσερις νεαροί, χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, με το αυτοκίνητο τής αδερφής του γιου του Αστυνομικού πήγαν στα Καμίνια, αναζητώντας οπαδούς των ερυθρολεύκων, ώστε να τους αποσπάσουν διακριτικά, ως.. λάφυρα.
Δύο από τους τέσσερις αποβιβάστηκαν από το αμάξι, πλησίασαν και  χτύπησαν τους δύο νεαρούς, για να τους αποσπάσουν τα διακριτικά. Ο 15χρονος επιχείρησε να αντισταθεί, κι ένας από τους δράστες της επίθεσης, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιά και τα πόδια. Στη συνέχεια απέσπασαν από τους δύο νεαρούς τα διακριτικά του Ολυμπιακού, και το κινητό τηλέφωνο του 18άχρονου, το οποίο στη συνέχεια “προσέφεραν” σε φίλο τους, το οποίο κράτησε στην κατοχή του,  επιβιβάστηκαν και πάλι στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή . Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος.
Οπως διαπιστώθηκε κατα την προανακριτική έρευνα οι νεαροί αποθανάτισαν σε φωτογραφιες τα “λάφυρα” της επίθεσης με φόντο το έμβλημα του Παναθηναϊκού, και τα ανήρτησαν στο διαδίκτυο.
Σε βαρος των δραστών της επίθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία έχει υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέας σχηματίσθηκε δικογραϕία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και συνέργειας σε αυτή, της ληστείας κατά συναυτουργία, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί όπλων και της αθλητικής νομοθεσίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport