Εμπλέκεται γνωστός ηθοποιός με το καρτέλ κοκαΐνης| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το ενδεχόμενο εμπλοκής ή συνέργειας 40χρονου γνωστού ηθοποιού με το 38χρονο παίχτη του μπέιζμπολ που συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης διερευνά η ΕΛΑΣ.

Την πιθανή εμπλοκή ή συνεργασία 40χρονου γνωστού ηθοποιού με το 38χρονο πρώην μοντέλο, νυν παίχτη του μπέιζμπολ σε μεγάλη αθηναϊκή ομάδα, κυρίως στη διακίνηση χαπιών έκσταση και αμφεταμινών από τη Βουλγαρία, ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μετά την σύλληψη του 38χρονου και τριών συνεργών του για εισαγωγή 27 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Οι συνομιλίες του 38χρονου παίκτη του μπέιζμπολ με τον 40χρονο ηθοποιό
Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει κάποιες κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα στους δύο άνδρες που διατηρούν φιλική σχέση, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία τα οποία να ενοχοποιούν τον γνωστό ηθοποιό. Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί το κλιμάκιο της DEA και τις ελληνικές διωκτικές τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, με την αμερικανική υπηρεσία να έχει insider (εσωτερικό πληροφοριοδότη) στο κύκλωμα και να αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 48χρονος από τη Γουιάνα, αρχηγικό μέλος καρτέλ που δρα από την Ολλανδία και ο 38χρονος παίκτης του μπέιζμπολ επιχειρούσαν να αναπτύξουν δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης στη χώρα μας.

Τα κοντέινερ της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική
Στις αρχές του καλοκαιριού έγινε μία δοκιμαστική αποστολή εμπορευματοκιβωτίου φορτωμένο με σκραπ και στις 29 Αυγούστου δύο ακόμη, με το δεύτερο να περιέχει τα 27 κιλά του ναρκωτικού μέσα σε ημιαξόνια φορτηγών. Οι αμερικανικές αρχές γνώριζαν ότι και αυτή η ποσότητα εισαγωγής του ναρκωτικού ήταν «δοκιμαστική» αφού είχαν εσωτερικές πληροφορίες πως αν πετύχαινε και αυτή, τότε η επόμενη θα αφορούσε ποσότητα που θα έφθανε τα 500 κιλά. Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και η ατολμία των ελληνικών διωκτικών αρχών δεν επέτρεψαν την ελεγχόμενη εισαγωγή των 27 κιλών, προκειμένου να ακολουθήσει η μεγαλύτερη εισαγωγή, οπότε αποφασίστηκε εσπευσμένα η αστυνομική επιχείρηση.
Ξένοι και Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το 38χρονο πρώην μοντέλο και νυν αθλητής, ήθελε να γίνει ο «κύριος παίκτης της παραλίας» στη διακίνηση κοκαΐνης, αξιοποιώντας τις υψηλές γνωριμίες του στον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο.
Το απόγευμα της Παρασκευής εξελίχθηκε η επιχείρηση, με τις συλλήψεις του 38χρονου Έλληνα, του 48χρονου από τη Γουιάνα και ενός 38χρονου από την Ολλανδία. Από τα «ακούσματα» των συνομιλιών των συλληφθένων είχε προκύψει ότι την συγκεκριμένη ημέρα θα έβγαζαν τα ναρκωτικά από τις κρύπτες στα σιδερένια ημιαξόνια των φορτηγών. Για το σκοπό αυτό πήγαν στις αποθήκες στον Ασπρόπυργο το 38χρονο πρώην μοντέλο και ο 38χρονος Ολλανδός.
Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών συνελήφθη και ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών, την ενημέρωση των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα, και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησής της. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.365 ευρώ, 3.100 δολάρια Η.Π.Α και 1.000 δολαρίων Γουιάνα. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 1.500.000 ευρώ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, στο πλαίσιο και της διεθνούς συνεργασίας, προς αποκάλυψη και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα, τη Γουιάνα και την Ολλανδία.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport