ΕΛΑΣ: Η “Ώρα του Πολίτη”, Φορέων και Κοινωνικών Εταίρων».. στο Διοικητή.

Ραντεβού στο τμήμα. Η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εϕαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα της χώρας,- αρχικά -για δύο μήνες. Οι πολίτες τηλεφωνικά θα ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.

image

Με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών πιλοτικά στο πλαισιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, σε 14 Αστυνομικά Τμήματα (20/04) καθιερώνεται η «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», μία καινοτόμο δράση, που εϕαρμόζεται για πρώτη ϕορά στην Ελλάδα.

Δύο ϕορές το μήνα, πολίτες, ϕορείς και κοινωνικοι εταίροι, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τις Γραμματείες των Αστυνομικών Τμημάτων, θα ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής τους, ο οποίος θα σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα θέματα που διατυπώνονται, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αϕορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Σε περίπτωση που προκύπτει θέμα που αϕορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως στις αρμόδιες αρχές. Ενώ εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαϕέρον, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).
«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εϕαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο  και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασϕαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμϕιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας.»

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport