ΕΛΑΣ: Ερευνούν πυρήνες Τζιχαντιστών «εν υπνώσει»- Σε επαγρύπνηση οι Αρχές.

Διαρκής επαγρύπνηση για τις αρμόδιες υπηρεσίες στον εντοπισμό ύποπτων για την παρουσία τρομοκρατών της Τζιχάντ στην Ελλάδα. Στη σύσταση ειδικής ομάδας, στον εντοπισμό “εν υπνώσει” πυρήνων της Τζιχάντ προχωράει η ΕΛΑΣ.

image

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, ανέφερε
«Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών».
Όπως είχαν αποκαλύψει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (13/09) Υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες στα πλαισια της Διεθνους Αστυνομικής Συνεργασίας, για άτομα τα οποία είχαν “εντοπισθεί” ή “διέλθει” από την Ελλάδα, ως υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών – Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία- με προορισμό ή προερχόμενοι από τα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Αναφορικά με το δημοσίευμα το οποίο έχει συνυποβαλλει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ερώτηση του, με αφορμη ανάρτηση φωτογραφίας με υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ανέφερε, «η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας». image

Με αφορμή τα περιστατικά προσδιορισμού Ευρωπαίων υπηκόων, καταγωγής από τη Μέση Ανατολή, στην Ελληνική επικράτεια, και πληροφορίες που εμφανίζουν μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, για τους οποίους εκτιμάται ότι έχουν βρεθεί να μάχονται στα μέτωπα του Ισλαμικού Κράτους, έχει ληφθεί αποφασιστεί η σύστασης Ειδικής Ομάδας, στην ΕΛΑΣ, με στελέχη της Κρατική Ασφάλεια, της Αντιτρομοκρατική και της ΕΥΠ.
Ρολος της Ειδικής Ομάδας, ειναι η συλλογή πληροφοριών και η καταγραφή του επιπέδου της απειλής, καθώς και ο προσδιορισμος ατόμων που έχουν επαφές με ύποπτα άτομα ως Τζιχαντιστές. Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές Αρχές, προσδιορίζεται η παρουσία “εν υπνώσει” Τζιχαντιστών στη Ελλάδα. Πρόκειται από πληροφορίες για μια ομαδα ακραιων Ισλαμιστών, ηλικίας εως 40 ετών, οι οποίοι κατεχουν Ευρωπαϊκά διαβατήρια, και τα οποία εμφανίζονται ως μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων με ταξίδια τόσο στη Συρία όσο και στην Ευρώπη.
«Οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου», κατέληξε στην εισήγηση του στη Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις επικείμενες κινήσεις του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και τη σύσταση της ειδικής ομάδας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport