ΕΚΠΑ: Κατάληψη στη Νομική Αθήνας

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε κατάληψη (19/11) μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (21/11) για τη Νομική του ΕΚΠΑ

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής (19/11) έως την ερχόμενη Παρασκευή (21/11) ύστερα απο γενικη συνέλευση ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ της Νομικής, ως αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας, ψήφισαν υπέρ της κατάληψης της σχολής (έως 21/11) και την περιφρούρηση με συντονιστική επιτροπή κατάληψης . Στο ψήφισμα τους, περιλαμβάνονται επίσης αποφάσεις για τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας την Παρασκευή (21/11 – 11.00) καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας εως την Δευτέρα (24/11) στην Πρυτανεία “ενάντια στην απόφαση Φορτσάκη για τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μαζί με τους υπόλοιπους ΦΣ”. Παράλληλα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ζητούν την εγγραφή των φοιτητών από τις μετεγγραφές και “συμμετοχή στην εκδήλωση του ΦΣ οικονομικού για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και στο ρεμπέτικο γλέντι το βράδυ”.
Στην απόφαση καταγράφεται και θέση τους για “καμιά παρουσία δυνάμεων καταστολής σε χώρους του ασύλου”, με συντονισμό με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, καθώς και νεα Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (25/11- 14.00) οπότε και θα επανεξέτασουν τη στάση τους.
Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας
Ενιαίο Αγωνιστικό Πλαίσιο*: 162
*ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ[εαακ], Αντινομία εαακ, ΑΡιστερή ΕΝότητα, Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: 54
Αγωνιστικές Κινήσεις: 4
Λευκά: 9
Συμμετοχή: 229 (απαρτία 130+)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport