ΕΚΠΑ: Έντονη κινητικότητα στο περιστύλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών|(ΦΩΤΟ- VIDEO)

Κινητικότητα από Αστυνομικές δυνάμεις με πλήρη εξάρτηση στο περιστύλιο του ΕΚΠΑ, με το πανεπιστημιακό Ίδρυμα να τελει υπο κατάληψη για 17η ημέρα. Το πρωί με σε το Ισμήνη επιχείρηση, 21 άτομα προσήχθησαν εκ των οποίων 15 συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, δύο εκ των οποίων στον Ανηλίκων, με την αυτόϕωρη διαδικασία.

Οι καταληψίες- δεν υπερβαίνουν τα 20 άτομα, μετά την ανάρτηση στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, κειμένου(14/04) στο οποίο εξέφρασαν την “πρόθεσή” τους να παραμείνουν στο υπό κατάληψη Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, είχαν προγραμματίσει για το απόγευμα, μηχανοκίνητη πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εγκλείστους τρομοκράτες.

image
Με εντολές κέντρου οι Αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται περιμετρικά της Πρυτανείας (14/04-17.00) διασχίζοντας το πλακόστρωτο στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, κινήθηκαν περιμετρικά, δημιουργοντας φραγμό περιμετρικά της εγκατάστασης.
image

Την ίδια ώρα ενώπιον του Εισαγγελέα, βρίσκονται οι 13 συλληφθέντες, ενώ δύο ακόμα άτομα οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ανηλίκων. Μεταξύ των συλληφθέντων, δύο Αλγερινοί, οι οποίοι δηλώνουν διεύθυνση κατοικίας κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Υποστήριξαν οτι ταξίδεψαν στην Ελλάδα για επιχειρηματικούς λόγους, βρέθηκαν στην κατάληψη γιατί νόμιζαν ότι ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση! Από την εξακρίβωση στοιχείων τους, οι δυο Αλγερινοι είχαν απελαθεί από την Αιγυπτο ως μέλη της Ισλαμικής οργάνωσης «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ»- παρακλάδι του ISIS-.
Ενώ έναςακόμα Πολωνός μεταξύ των συλληφθέντων, διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα για διακίνηση Ναρκωτικών.

image

Το πρωί, τα αυτοπροσδιοριζόμενα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με πρόσβαση στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του “χώρου”, ανήρτησαν βίντεο από το εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προκειμένου να ..”δείξουν” ότι στο χώρο που τελει υπο κατάληψη για 17 ημέρες, δεν έχουν προκληθεί βανδαλισμοί και καταστροφές.

Από το Νόμο, προβλέπεται για την οποιαδήποτε Αστυνομική επιχείρηση εντός Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, να κατατεθεί αίτημα απομάκρυνσης των καταληψιών από τον Πρύτανη ή τον πρόεδρο της σχολής, για την επέμβαση των Αστυνομικών Αρχών .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport