Ειδομένη: Εναέρια πλάνα από την επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου του αυτοσχεδίου καταυλισμού από την ΕΛΑΣ (Video)

Με την επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και φωτογραφιών, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από τις εναέριου λήψεις του ελικοπτέρου που εποπτεύει την επιχείρηση στην περιοχή.

Μονταρισμενο υλικό από τις κάμερες των ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ που συμμετέχει στην επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες  (23/05) διέθεσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα σε φωτογραφικά στιγμιότυπα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters καταγράφονται διαβιούντες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να “δραπετεύουν” από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό, ώστε να αποφύγουν τη μεταφορά τους με πούλμαν σε οργανωμένες δομές Κράτησης στην επικράτεια, μακριά από τα σύνορα.

image

Κι ενώ για στους
έλληνες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ καθως και για τους ανταποκριτές ξενων πρακτορείων ειχε εκδοθει σχετικη αποφαση να μην τους επιτραπεί να κάνουν τη δουλειά τους και να καλύψουν την επιχείρηση εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη, το Russia Today μετέδιδε ζωντανά σε όλο τον κόσμο την Αστυνομική επιχείρηση, με live streaming, μέχρι που η σύνδεση.. “έπεσε”, ενώ ο σύνδεσμος στην επίσημη σελίδα του πρακτορείου παραμένει ανενεργός .