ΕΔΕ του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για καταγγελίες Αστυνομικής βίας, σε συλληφθέντες από επεισόδια.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό συλληφθέντων στα επεισόδια στα Εξάρχεια, τριών δικηγόρων των εννέα συλληφθέντων στην καταδρομική εμπρηστική επίθεση με μολωτοφ στο ΑΤ.Εξαρχείων. Διοικητική Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις καταγγελίες απο το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ προς το Εσωτερικών Υποθέσεων, διενεργείται έρευνα για την εξακρίβωση των καταγγελιών συνηγόρων των συνολικά εννιά συλληφθέντων (επτά ανηλίκων, ενός 19χρονου, και μιας 18άχρονης), μετά το τέλος αντιφασιστικής πορείας στα Εξάρχεια (17/09, για άσκηση υπέρμετρης βίας, απο Αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή οι δύο από τους συλληφθέντες αφέθηκαν (21/09) ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 18 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα κακουργήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για διακεκριμένες φθορές.
Ωστόσο, καταγγελίες απο συνηγόρους των συλληφθέντων, αναφέρουν ότι  Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, προκάλεσαν κατάγματα και τα δύο χέρια 13άχρονου, χτυπώντας τον με γκλοπ, ενώ 19άχρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι Αστυνομικός τον τραυμάτισε εσκεμμένα με το υπηρεσιακό δίκυκλο στο οποίο επέβαινε, «τα δάχτυλα του ενός ποδιού έχουν σπάσει από τη ρόδα της μηχανής του αστυνομικού που επέμενε να περνά από πάνω τους, επανειλημμένα, καθώς τον οδηγούσαν πεζό, στο αστυνομικό τμήμα», υποστηρίζει, ενώ ένας 17χρονος ισχυρίζεται ότι του Αστυνομικοί του κατάφεραν χτύπημα με τη λαβή του γκλοπ, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα μπροστινά δόντια.
Οι εννέα συνελήφθησαν στα επεισόδια στα Εξάρχεια (17/09), όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων, απέρριψαν περισσότερες από 20 αυτοσχέδιες μολότοφ, και προκάλεσαν εμπρησμό σε κάδους απορριμμάτων στους γύρω δρόμους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport