ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για φωτογραφικό στιγμιότυπο από Μόρια

Διαταχθηκε Διοικητικη ερευνα απο το Αρχηγειο της ΕΛ.ΑΣ για φωτογραφικό στιγμιότυπο το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί στη Μόρια Μυτιλήνης (08/10)

wpid-img_20151008_161722.jpgΣε (φαινομενικά) επίμεμπτη συμπεριφορά αποτυπώνεται Αστυνομικός διμοιρίας της ΥΜΕΤ,  να έχει σηκώσει το δεξί του πόδι σε συγκεντρωμένουν λαθρομετανάστες σε φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία διακινήθηκαν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο παίσιο της ΕΔΕ, ερευνάται αρχικά ο χρόνος (αν είναι πρόσφατο όπως αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η προσδιορίζεται σε προγενέστερο χρόνο) κατά τον οποιο έχει καταγραφεί το επίμαχο στιγμιότυπο, καθώς και η περιοχή στην οποία έχει λάβει χώρα, το περιστατικό. Σε παράλληλη εσωτερική έρευνα, έχει ζητηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση, να διαβιβάσει τις υπηρεσίες των διμοιριών της ΥΜΕΤ, οι οποίες βρίσκονται σε διάθεση στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να εντοπισθεί ο Αστυνομικός ο οποίος απαθανατίζεται στο επίμαχο φωτογραφικό στιγμιότυπο ώστε να κληθεί να καταθέσει, ενώ και ο Ιταλός Saverio Serravezza, ο οποίος, φέρετε να απαθανάτισε το περιστατικό. Το φωτογραφικό υλικό όπως ο ίδιος υποστρίζει, έχει καταγραφεί στον καταυλισμό της Μόριας, (06/10) Λέσβου, κατά την επίσκεψη των Τσίπρα και Φάιμαν στο νησί, στην άλλη άκρη του νησιού, από την περιοχή που επισκέφτηκαν οι δύο Ηγέτες Ελλάδας και Αυστρίας (07/10) κατά την παραμονή τους στο νησί.
wpid-photogrid_1444341419790.jpgΟ Saverio Serravezza, σε παράθεση του, στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημερομηνία (06/10) σε σχόλιό του αναγράφει, «Στρατόπεδο Μόριας, Λέσβος, Ελλάδα. Πριν από 3 ώρες. ΜΑΤ. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δε θα ήθελα να δω….. Μπορειτε να αναπαράγεται την ανάρτηση #πρόσφυγες #Λέσβος #προσφυγική κρίση».

Σε άλλη ανάρτησή του (07/10),  αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Αυστριακό Καγγελάριο στη Λέσβο, ο Sevario Serravezza, και σχολιάζει, wpid-20151009_005127png.jpg«παραλία Μόλυβος, Λέσβος, Ελλάδα. Χθες ο κ.Τσίπρας παραβρέθηκε στη Λέσβο. Επισκέφτηκε το κέντρο υποδοχής με Σύρους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Wahhoooo!! Ήταν όμομρφα! Καθαρά και υπέροχα, παιδιά έπαιζαν και απολάμβαναν τις ανέσεις στο κέντρο υποδοχής οι οποίες παρέχονται από ΜΚΟ δύο μόνον ώρες για να λάβω άδεια, νερό φαγητό και wifi.. Από την άλλη πλευρά αυτό (δείτε την τελευταία μου ανάρτηση) συνέβαινε στη Μόρια(Αφγανοί, Ιρανοί και άλλοι μη Σύροι, διαβιούν εκέι) Και κάτι ακόμα: πηγές μου στην παραλία του Μόλυβου και στης Σκάλας, μου ανέφεραν ότι κατά τη διαρκεια της ημέρας, μόλις δύο βάρκες κατέπλευσαν (!!!) Και έπειτα άρχισαν να καταπλέουν πάλι το βράδυ, με το σκοτάδι και το κρύο.. Γιατί; Ποίος τους είπε “σταματήστε για λίγο”? Τέλος πάντων, ευχαριστών κ.Τσίπρα. Σας ευχαριστώ. #πρόσφυγες #Λέσβος #προσφυγική κρίση » καταλήγει η δημοσίευσή του, με αναφορά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Αυστριακού Ομολόγου του, στο νησί της Λεσβου.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό το οποίο φέρεται να έχει δημοσιοποιηθει από τα μέσα κοινωικής δικτύωσης, και καταγραφεται στα νησία του Ανατολικού Αιγαίου, στα οποία αποβιβάζονται κατά χιλιάδς οι μεταναστευτικές ροές- πρόσφυγες και λαθρομετανάστες- στο οποίο καταγράφεται ένστολος στον οποίο αποδίδεται επίμεμπτη συμπεριφορά και για άλλη μια φορά προκάλεσε αντιπαραθέσεις -υποστήριξης και καταδίκης-.

wpid-img_20150810_150902.jpgΜόλις τον περασμενο Αύγουστο, σε άλλο περιστατικό, Αρχιφύλακας του ΑΤ Κω, είχε καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο μονταρισμένο διακινήθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο οποίος αθωώθηκε στο ποινικό δικαστήριο, ενώ αναμένει την απόφαση του Πειθραχικού Συμβουλίου στο οποίο έχει υποβάλλει αίτημα αναίρεσης της απόφαση διαθεσιμότητας που του επέβαλε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport