Δολοφόνησαν άγρια (ξανά) τη 17άχρονη και “έκλεψαν” (πάλι) τα όργανα της

Όση ευθύνη φέρω ως επαγγελματίας δημοσιογράφος για όσα μεταδίδω, υπογράφω, και δημοσιεύω θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι φέρουν όλοι όσοι επιλέγουν να δημοσιοποιούν σχόλια αναρτήσεις και γενικά δημόσια κείμενα, στα social media και σε blogs ιστολόγια ανώνυμα κλπ-. Σε κάποιες περιπτώσεις προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος των συντακτών των επίμαχων αναρτήσεων καθώς προκύπτει άκριτα, αλόγιστα και εμπρόθετα, δόλος στα κείμενά τους, τα οποία περιλαμβάνουν “αποκαλυπτικά” και “συντακτικά” γεγονότα “τα οποια αποκρυπτουν τα κανάλια”.

image

Είναι η δεύτερη φορά, που λόγω ερωτήσεων διαδικτυακών “φίλων “, ως Αστυνομικος Συντάκτης, δημοσιεύω κείμενο προς ενημέρωση και διάψευση διαδικτυακής ανάρτησης η οποία αναπαράγεται καθως αποτελεί hoax (ψευδή δημοσιευση).
Πρόκειται για ανάρτηση η οποία τιτλοφορείται, “Φρικη- άγρια δολοφονία 17άχρονης στη Θεσσαλονίκη- Βρέθηκε στο δάσος του Σέιχ Σού, σφαγμένη κυριολεκτικά- Έλειπαν όλα τα όργανα της” – η προηγούμενη με αφορμή Hoax αναρτήσεις για στο θάνατο Αστυνομικού, ο οποίος είχε τραυματισθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης από κουκουλοφόρους, σε συναυλία στο Ελληνικό το 2007– και υπογράφει η ..”δημοσιογράφος” και.. “εκδότης”, Μαρία (Μαρκέλλα) Τουφεξή.


 Το γεγονός συγκλόνισε την περιοχή του Κορδελιού στην Θεσσαλονίκη!!!
Η 17χρονη πρίν μία εβδομάδα καθόταν σε πάρκο της περιοχής κοντά στο σπίτι της μαζί με φίλες της.
Ξαφνικά σταμάτησε ένα αμάξι,κατέβηκαν δυο άνδρες,άρπαξαν την 17χρονη την έσπρωξαν μέσα στο αμάξι κι εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα!
Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες προς ανεύρεση της έφηβης,αλλά δυστυχώς
χωρίς αποτέλεσμα!
Μετά απο μια εβδομάδα βρέθηκε το άτυχο κορίτσι στο δάσος του Σέιχ Σού νεκρό!
Η 17χρονη δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο και απο το νεκρό κορμάκι της έλειπαν όλα τα όργανα!
Δεν υπήρχαν ούτε τα μάτια,ούτε τα νεφρά ούτε η καρδιά της τίποτα!Την έσφαξαν κυριολεκτικά!
Για μια ακόμη φορά,ένα ακόμη έγκλημα απο τους αδίστακτους εμπόρους ανθρώπινων οργάνων!
Χάθηκε ακόμη μια ανθρώπινη ζωή!Φυσικά το θέμα δεν το βγάζουν τα ΜΜΕ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;
Κι εμείς κοιμόμαστε δυστυχώς!Πιστεύουμε ότι μόνο στους άλλους μπορεί να συμβεί!Ποτέ σε εμάς!
Εύχομαι ποτέ να μην νοιώσει μάνα ή πατέρας τον σπαραγμό και τον πόνο των δυστυχισμένων γονιών της 17χρονης! Ποτέ!!!


Το περιστατικό αρπαγής, καθώς και έγκλημα και στη συνεχεια η αφαίρεση οργανων 17άχρονης, ουδεποτε συνεβη, όχι στη Θεσσαλονίκη, ή το Σέιχ Σού αλλά σε όλη την Ελληνική επικράτεια . Πουθενά! Ποτέ!

Η πρώτη ανάρτηση της συγκεκριμένης ψευδούς δημοσίευσης (hoax) “κλοπής”(!) ανθρωπίνων οργάνων είναι με την “αρπαγή” και “άγρια δολοφονία 17άχρονης” (αγνωστων λοιπων στοιχειων) από το Κορδελιό, στο Σέιχ Σού της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται στο διαδίκτυο, το (2013).

image

Από μια πρόχειρη αναζήτηση στο google προκύπτουν, σε διαφορετικές παραθέσεις αναρτήσεις με “τρεις Αλβανούς με το γκρί Audi”, οι οποίοι ενεργούν “αρπαγές”. Μετά “Κινέζοι”, στα υπόγεια των μαγαζιών τους, “σφάζουν ανθρώπους” και στην Αττική το αυτοκίνητο που “άλλαζε χρώμα” ανάλογα με την.. περιοχή, “αρπαγές παιδιά ” πάντα για να .. “κλέβουν τα όργανα τους”.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.- 25/06 2012) έχει εκδόσει ανακοίνωση, ” Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες ιστοσελίδες, για υποτιθέμενες απαγωγές και εγκληματικές ενέργειες με σκοπό την «εμπορία ανθρωπίνων οργάνων»,
Η λήψη οργάνων, με σκοπό την «εμπορία», όπως αυτή περιγράφεται στις συγκεκριμένες αναρτήσεις, ύστερα από απαγωγή ή εγκληματική ενέργεια, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, υπό τις συνθήκες αυτές, να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση (..)
Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ποτέ κρούσμα μεταμόσχευσης οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων σώματος. Και αυτό διότι στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις είτε από ζώντα είτε από πτωματικό δότη πραγματοποιούνται μόνο σε μονάδες μεταμόσχευσης δημοσίων νοσοκομείων, υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”..
Στην ανακοίνωση του ο ΕΟΜ παρέπεμψε στην από (30/05 2012) ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σύμφωνα με την οποία «οι αναρτήσεις για απαγωγές παιδιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Με αναφορά σε «είδηση την οποία κρύβουν τα ΜΜΕ» και μόνο κάποια αμφιβόλου ταυτότητας ιστολόγια και blogs με ανυπογραφα κείμενα αναπαράγουν, αναφέρονται σε Hoax αναρτήσεις με γεγονότα τα οποία περιορίζονται στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας- και μόνο -. Αυτές οι ψεύτικες ειδήσεις γράφονται για ένα και μοναδικό λόγο. Την αύξηση της επισκεψιμότητας στις “ανυπόστατες” σελίδα και τη δημιουργία φόβου και οργής στην κοινωνία.

image

Κλοπή ανθρωπίνων οργάνων δεν συνέβη ποτέ στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι χρήστες του διαδικτύπου, οι οποίοι υιοθετούν και αναπαράγουν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, οι οποιες διακινούνται στο διαδίκτυο και συνεχίζουν να αναδημοσιεύονται..

image

Μόλις πριν όλες ημέρες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε για πρώτη φορά –ερήμην– δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη site με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων», καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Πρόκειται για «είδηση» που αναδημοσιεύεται από το 2009, με μικροαλλαγές, ανάλογα με το σάιτ ή το μπλογκ που την αναπαράγει. Κορμό της αποτελεί η ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. «Την τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε έναν εφιάλτη, πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί, ενώ πήγαινε καλά στη θεραπεία, τελικά πέθανε», καταλήγει. Στον δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, επεβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών, και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.
Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και απο τους ειδικούς φορείς, με τελευταία την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, που προχώρησε σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τον ΕΟΦ.

Για την ανάρτηση αναφορικά με την υποτιθέμενη αρπαγή δολοφονία και ..κλοπή (!) οργάνων από 17άχρονη, περιστατικό το οποίο ουδέποτε συνέβη, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέα, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία..

 
Νάντια Αλεξίου