Δολοφονημένος συγγραφέας μέσα στο σπίτι του.

Πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Από τους πιο σημαντικούς της ελληνικής λογοτεχνίας, ο 83χρονος εντοπίσθηκε νεκρός με τραύματα μέσα στο σπίτι του.

image

Ο συγγραφέα Μένης Κουμανταρέας εντοπίσθηκε (06/13-02.00) νεκρός μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε μόνος του από τότε που είχε “χάσει” τη σύζυγό του στην περιοχή της Κυψέλης.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή απο τη νεκροψία ο θάνατος του προσδιορίζεται (06/13-01.00) η σορός του έφερε τραύματα κι εκδορες, στο πρόσωπο συνεπεία βιαιοπραγίας, με το θάνατο του να προσδιορίζεται ασφυκτικό, ωστόσο η νεκροτομη (08/12) θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου του.
Το μεγάλο πεζογράφο, αναζητούσε φίλος του, ωστόσο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του, κι ενημέρωσε την Αστυνομία.
Ανηψιος του κλήθηκε και με κλειδαρά μπήκαν στο διαμέρισμα, με το χώρο να εμφανίζει εικονα επιλεκτικής έρευνας, ενώ η πόρτα δεν έφερε ίχνη παραβίασης.
Ο Μένης Κουμανταρέας σύμφωνα με πληροφορίες (05/12) βρισκόταν μαζί με φίλο του σε καφέ στη γειτονιά, αποχώρησε για λίγο προκειμένου όπως είπε να “πάει στο σπίτι να πάρει τα φάρμακά του”.
Επειδή καθυστέρησε πολύ να επιστρέψει ο φίλος του πήγε στο διαμέρισμά του συγγραφέα αλλά δεν απαντούσε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στις σχεδον ενα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, ακούστηκαν από το διαμέρισμα έντονη λογομαχία και φωνές κάνεις ωστόσο δεν κατάλαβε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.
Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της εξιχνίασης της δολοφονίας του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport