Διαμαρτυρία για τις μεταγραφές.. με ταξί, στο σπίτι του Πρωθυπουργού.

Με αιτημα να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, που τις μπλόκαρε, η επιτροπή Πρωτοετών Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, έφτασε έξω από την Πρωθυπουργική κατοικία, με.. ταξί(!)

Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη(19/05), φοιτητές της αρχιτεκτονικής και οι γονείς τους για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταγραφές.
Από το πρωί οι φοιτητές, βρέθηκαν στους δρόμους. Νωρίς το μεσημέρι (19/05) προσπάθησαν να προσεγγίσουν στο Μαξίμου, αλλά τους ανέκοψαν οι Αστυνομικές δυνάμεις, και αποφάσισαν να μεταβούν στο σπίτι του Πρωθυπουργού.
Επιβιβάστηκαν σε ταξί ώστε να μην γίνουν άμεσα αντιληπτοί, και έφτασαν στην ‘Ανω Κυψέλη.
Οι Αστυνομικοί των δύο διμοιριών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη της κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα, αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, όταν είδαν μπροστά τους την “ακτιβιστή” διαμαρτυρίας, και τους απέτρεψαν να φθάσουν στην κατοικία, χωρίς να προκληθούν επεισόδια ή ένταση.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απριλίου, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή ενάντια στο νόμο 4264/2014 (που προβλέπει τη μετεγγραφή των φοιτητών) θεωρώντας ότι προσκρούει σε διατάξεις του Συντάγματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport