Διάταξη Δημοσιοποίησης για τον 40άχρονο παιδόφιλο. Κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακιστέο κρίθηκε ο 40άχρονος παιδόφιλος, ο οποίος συνελήφθη επ αυτοφώρω ενώ είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του, ανήλικο αγόρι (01/03) . Μετα την απολογία του (04/03) κριθηκε προφυλακιστέος. Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, με την άσκηση ποινικής Διωξης, σε βάρος του 40άχρονου, Φίλιππου ΛΕΒΕΝΤΟΥ, και την απόφαση προφυλάκισής μετά την απολογία του, εκδόθηκε εντολή δημοσιοποίησης των στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφιών του 40άχρονου.

Πρόκειται για τον Φίλιππο ΛΕΒΕΝΤΟ του Ιωάννη, κατοίκου Κηπουπόλεως Περιστερίου Αττικής, σύμφωνα με τη διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Είχε προηγηθεί η επ αυτοφώρω σύλληψή του (01/03), από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 40άχρονος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου.

Εντολή διοικητικής έρευνας, διέταξε ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγωραίος, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι που από τον περαμένο Νοέμβριο, η δικογραφίαι της Υποδιεύθυνης Προστασίας Ανηλίκων, της Ασφάλειας Αττικής για βιασμό ανήλικης, με την ταυτοποίηση του δράστη -του 40αχρονου- να έχει προσδιορισθεί από το Δεκέμβριο του 2014 αλλά εξακολουθούσε να δρα ανενόχλητος μέχρι την εκ νέου σύλληψή του (01/03) από τη Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος.

Όπως αναφέρεται , η  δικογραφία διαβιβάστηκε από την Αστυνομική Υπηρεσία, προς την Εισαγγελία μέσω ταχυδρομείου. Σε συνδιασμό ότι η Αστυνομικές Υπηρεσίες και οι Δικαστικές Αρχές δεν βρίσκονται σε ηλεκτρονική διασύνδεση, η υπόθεση στα κομπιουτερ της Εισαγγελίας ήταν χαρακτηρισμένη ως «άγνωστου δράστη», από την αρχική δικογραφία, ωστόσο υπήρξε προσδιορισμός κατά την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο φάκελος.  Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, εξαιτίας αυτής της “ασυναμίας” του συστήματος, καθυστερήσει σημαντικά η σύλληψη του κατηγορούμενου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Εισαγγελικός Λειτουργός, Ηλίας Ζαγοραίος αναφέρεται αναλυτικά τη διαδρομή της δικογραφίας ανάμεσα σε εισαγγελία και Αστυνομικές αρχές ενώ όπως διατυπώνεται, “ήδη διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραλείψεις υπαλλήλων της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών”.