ΔΗΕ: «CYBER ALERT» απελευθέρωσε 13άχρονη θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Βίωνε την ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της. Επέλεξε να “ανοιχτεί” μεσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, και εξέφρασε την πρόθεσή της, να εγκαταλείψει το σπίτι της. Εντοπίσθηκε και ο πατέρας της συνελήφθη.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο ενημερώθηκε (01/04) μέσω του «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και για αυτό το λόγο είχε αποφασίσει να φύγει από το σπίτι της.
Άμεσα ενημερώθηκε το τοπικο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής της ανήλικης, εντόπισαν τη 13χρονη και αφού διασϕάλισαν τη σωματικής της ακεραιότητας, συνέλαβαν τον 41χρονο πατέρα της.
Με τη αξιοποίηση της online εφαρμογής «CYBER ALERT», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 13χρονης. Ο 41άχρονος πατέρας της ανήλικης εντοπίστηκε άμεσα και συνελήϕθη με την αυτόϕωρη διαδικασία, ενώ η 13χρονη απομακρύνθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον.
Με την σε βάρος του 41άχρονου, σχηματισθείσα δικογραϕία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ανάλογα περιστατικά, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεϕωνικά: 111 88
· Στέλνοντας e-mail στο [email protected]
· Μέσω της εϕαρμογής (application) για έξυπνα τηλέϕωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport