ΔΗΕ: Συνελήφθη παιδόφιλος ασελγούσε σε ανήλικες, τις βιντεοσκοπούσε και διακινούσε τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Προσέγγιζε ανήλικες στα social media, σε συναντήσεις τους τις εξαναγκαζε να συνευρεθούν ερωτικά, τις οποιες βιντεοσκοπούσε και στη συνεχεια διέθετε έναντι αντιτίμου με  Live Streaming σε ιστοσελίδες παιδόφιλων.

Αίτημα στην Εισαγγελία για διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων και φωτογραφιας του 50άχρονος παιδόφιλος από τον Πειραιά, σε αναγνώρισή του από ανήλικες θύματα της αρρωστημένης δράσης του απο το 2013, υπέβαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο τέλει υπό εξέταση.
Έφηβα κορίτσια 13 και 14 ετών, ήταν τα θύματα του με τις οποίες είχε αναπτύξει επαφή μέσω των κοινωνικών δικτύων με πλαστό προφίλ το οποίο διατηρούσε ως …έφηβη. Σε διαδικτυακές επικοινωνίες τους έπειθε τις ανήλικες να συνευρεθούν ερωτικά, και έναντι αμοιβής της τάξεως των #€30-40.
Απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθει τρεις τουλαχιστον περιπτωσεις ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος με τη δράση του τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια (από το 2013).

image

Ο 50άχρονος παιδόφιλος από τον Πειραιά, είναι άνεργος και άγαμος. Κατά το παρελθόν έχει νοσηλευτεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο “Δαφνί” με κατάθλιψη, απ΄όπου έλαβε εξιτηριο και παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές φερεται κοινωνική λειτουργός να εχει καταθέσει πως η κατάθλιψη απο τις οποία νοσει, δεν το καθιστούσε ικανό, για τις πράξεις οι οποίες κατηγορείται. Ο ιδιος ωστοσο κερδοσκοπουσε, σημειώνουν Αστθνομικες πηγές καθως εναντι αμοιβης διεθετε το υλικο στο διαδικτυο το οποιο προβαλλε από μισθωμένη αποθήκη στη Νέα Σμύρνη στην οποια προσδιοριζε τα ύποπτα ραντεβού του και τις ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικες.
image

Το πρώτο του θύμα που ταυτοποιήθηκε σήμερα ηλικίας 17 ετών κατέθεσε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ενω ήταν 13 ετών με τις συνευρέσεις τους να διατίθενται σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο..
Επίσης από την ηλικία των 13ετων -σήμερα- 15άχρονη η δευτερη ανηλικη καθως επισης και μια 16άχρονη.
Σε βάρος του 50άχρονου είχε υποβληθεί καταγγελία από το 2013 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου στην Εισαγγελία Πειραιά, οι Αρχές δεν είχαν ωστόσο επαρκή στοιχεία ώστε να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.
Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο παιδόφιλος συνελήφθη παραπέμφθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.