ΔΗΕ: «Έκπτωτος Άγγελος» ..στους παιδόφιλους.

Διαδικτυακές έρευνες, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προσδιόρισε “σεσημασμένα” αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων. Τρία άτομα συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ένα ακόμα, σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία.

Σε στοχευμένες έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του ειδικού λογισμικού CPS (Child Protection System), για τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής “σεσημασμένων” αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, εξακριβώθηκαν χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, κατείχαν αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, για διαμοίραση.
Ταυτοποιήθηκε η η εμπλοκή έξι χρηστών του διαδικτύου. Πρόκειται για 53χρονο Πολωνό ο οποίος ζει στην Αθήνα, 45χρονο από την Τρίπολη, 25χρονο κάτοικο Κομοτηνής καθώς και 50χρονο κάτοικο Ρόδου και 26χρονο κάτοικο Αθηνών.
Σε κατ οίκον έρευνες κατασχέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) – συνολικού μεγέθους άνω του ενός Terabyte – υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν ένας 53χρονος Πολωνός που ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής, φέρεται ένας από τους πλέον περιζήτητους φυσικομαθηματικός. Ένας 45χρονος, μεσίτης της Τρίπολης, κι ένας 25χρονος φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή.
Για άλλους δύο χρήστες, τον 50χρονο Ρόδιο ξενοδόχο και τον 26χρονο ιδιωτικο υπαλληλο, κάτοικο Αθηνών διαπιστώθηκε ότι είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για τη λήψη των δεδομένων και το διαμοιρασμό αρχείων και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.
Δικογραφία έχει σχηματισθεί και για έναν ακόμη χρήστης του διαδικτύου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν διακριβωθεί, με την ψηφιακή ανάλυση να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» (Έκπτωτος Άγγελος), κατασχέθηκαν 15 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ψηφιακή αναλύσεις.
Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, οδηγήθηκαν ενώπιον των κατά τόπους αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport