“..δε μπορω να ξεχασω το φοβο που ειχαμε ολοι, οταν γινοταν το..”ντου”.| ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή το περιστατικό με τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με αφορμή το περιστατικό με Πακιστανό λαθρομετανάστη, στο νησί της Κω, ο Συνδικαλιστής της ΠΟΣΥΦΥ, Νίκος Μπαλούρδος, παραθέτει τη δική του άποψη.

wpid-182314g-maxairikos7-1.jpg.jpeg

“Θυμαμαι πιο παλια που στην Διευθυνση Αλλοδαπων Αττικης μαζευονταν απο το απογευμα της Παρασκευης (αν δε με απατα η μνημη μου) καποιες χιλιαδες αλλοδαποι για να κανουν αιτημα πολιτικου ασυλου την Δευτερα το πρωι. Απο ολους αυτους μονο οι πρωτοι 100 η 200 θα εκαναν υποβολη του αιτηματος τους, οι υπολοιποι θα δοκιμαζαν την τυχη τους μετα απο μια βδομαδα.
Τοτε λοιπον η Υπηρεσια μου ενισχυε την Διευθυνση με ενα περ/κο ητοι 3 ατομα,στο συνολο πρεπει να ειμασταν καμια 25αρια αστυνομικοι ολων των βαθμων, με οχηματα, εξοπλισμο& το κυριοτερο στο κεντρο της Αθηνας. Εκεινο που δεν μπορω να ξεχασω ηταν ο φοβος που ειχαμε ολοι οι αστυνομικοι οταν γινοταν το λεγομενο “ντου”. Εχω βρεθει σε αναλογη κατασταση κ καταλαβαινω αυτον τον ανθρωπο,εχουν πεσει ολοι πανω του και τον κατηγορουν.
Δεν θα τον δικαιολογησω αλλα ουτε ευκολα θα τον καταδικασω,υπαρχουν τα πειθαρχικα οργανα της ΕΛ.ΑΣ να κρινουν την ενεργεια του κ κατω απο ποιες συνθηκες την τελεσε. Το μονο που ευχομαι ειναι να μην εξαντληθει ολη αυστηροτητα του κανονισμου στον αστυνομικο κ καποτε σε αυτη την Χωρα να αναλαβουν τις ευθυνες που τους αναλογουν κ οι πολιτικοι.”

Πηγή: Κείμενο του Νίκου Μπαλούρδου, μέλος ΔΣ Ένωσης Συνοριακών Αττικής- facebook ΠΟΣΥΦΥ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport