Δήλωση Β.Κικίλια για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ απομάκρυνσης των Σύρων από την Πλατεία Συντάγματος.

Με αϕορμή την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην απομάκρυνσης των Σύρων από την Πλατεία Συντάγματος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο “ανθρώπινο πρόσωπο της  πολιτείας, απεγκλωβίζοντας δυστυχισμέμους ανθρώπους, που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα τους”, οι οποίοι “παρεμποδίζονται από τρίτους, που τους εκθέτουν σε πολλαπλούς κινδύνους”

«Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της, απεγκλωβίζοντας δυστυχισμένους ανθρώπους, οι οποίοι διεκδικώντας ένα νόμιμο αίτημά τους, όπως αυτό της παροχής πολιτικού ασύλου, παρεμποδίζονταν από τρίτους με συνέπεια να εκτίθενται σε πολλαπλούς κινδύνους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ένας μεγάλος αριθμός προσϕύγων, οικογένειες με παιδιά και τραυματίες πολέμου έχουν μεταϕερθεί σε καταλύματα με τη συμβολή και του Δήμου Αθηναίων.
Η Ελληνική Πολιτεία σεβόμενη απόλυτα τα ατομικά δικαιώματα κάθε ανθρώπου, αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ευαισθησία το δράμα τους και σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους θεσμικούς ϕορείς έδωσε την καλύτερη δυνατή λύση.
Οϕείλω, όμως, να υπενθυμίσω πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε στο αίτημα τόσο της Συντονιστικής Επιτροπής των Σύρων προσϕύγων για προστασία και βοήθεια, όσο και  στην απαίτηση των Ελλήνων Πολιτών για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου της πρωτεύουσας.
Το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποτελεί, διαχρονικά, ένα μοναδικό πόλο έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Οϕείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε, ώστε η πρωτεύουσά μας να είναι μία πόλη ανθρώπινη και ϕιλική για τους κατοίκους της, καθώς ελκυστική και  ϕιλόξενη για τα εκατομμύρια των τουριστών».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport