Γ.Πανούσης: ” Μήπως να βάλουμε και βραχιολάκι στον πατέρα της Άννυ να βγει έξω;”

Με μια μακρά συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Πανούσης, αναφέρθηκε στην θεματολογία της επικαιρότητας, και ζήτησε να τελειώσει το «λιντσάρισμα» που δέχεται από συγκεκριμένους ανθρώπους χωρίς να τους “αποδίδει” προσδιορισμένα σε χώρους.

«Πρέπει να διαχωρίσουμε τον επιστημονικό λόγο από την πολιτική αφωνιά και εξηγώ: δεν πρόκειται ποτέ να αυτολογοκριθώ, δεν βοηθά κανέναν αυτό και δεν είναι ο νέος τύπου πολιτικού να τα βάζουμε κάτω από το χαλί “τα ήξερα, δεν τα είπα”, επειδή ενοχλεί κάποιους. Θεωρώ αδιανόητο να γνωρίζω κάτι και να μην μιλάω. Αυτοί που με καταγγέλλουν μου ζητάνε τη γνώμη για το άσυλο και τις φυλακές που δεν είναι αρμοδιότητά μου. Τι έγινε και η γνώμη μου ενοχλεί; Η πραγματικότητα είναι εδώ και τιμωρεί όποιον κλείνει τα αυτιά της. Καλά θα κάνουν να διαβάσουν κανένα βιβλίο και τους εξηγώ ότι δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης. Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;» ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους δημοσιογράφους.
Στην «υπόθεση Αννυ» αναφέρθηκε ερωτηθείς ο αναπληρωτής Υπουργός ΓιάννηςΠανούσης, «Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφτονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;» και με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του, απαντώντας σε όσους τον καλούσαν να παραιτηθεί, καρφώνοντας – χωρίς να τον κατονομάζει – τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι για τον 27χρονο Βούλγαρο ότι «συνήθως αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε» και συνέχισε «Γιατί δεν παραιτήθηκε κανεις όταν σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν 2ας, στις φυλακές;»
«Αυτοί που με λιντσάρουν με τον τρόπο τους, αυτό πρέπει να τελειώσει. Η σύγκρουση που έχω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση μου στο υπουργείο πρέπει να τελειώσει. Δέχομαι επιθέσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους» ανέφερε ο Γ.Πανούσης
Σε άλλο σημείο της συνάντησης που είχε με τους διαπιστευμενους Αστυνομικούς Συντάκτες, ανέφερε «Τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις» χωρίς ωστόσο πάρα την επιμονή να κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ενώ διευκρίνησε ότι “οποίος αναλαμβάνει Υπουργός έχει έτοιμοι και την παραίτησή του” θέλοντας να επισημάνει την προσωρινότητα της παραμονής του κάθε προσώπου που εκλέγεται.
Και κατέληξε “αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο κόμματα. Αν αποφασίσουν η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή τους”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport