Γ.Καραμέρος: “Η ικανότητα υποδοχής προσφύγων έχει ξεπεραστεί για την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου”

Οι συνεχώς αυξανόμενες λαθρομεταναστευτικές ροές και οι αδυναμίας διαχείρισης από την επίσημη πολιτεία,  των αφίξεων λαθρομεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη Αττική, οδήγησε στη διαπίστωση ότι η “ικανότητα υποδοχής έχει ξεπεραστεί”.

Οι λαθρομεταναστευτικές  ροές και οι πρόσφυγες από τη Συρία καθημερινά συλλαμβάνονται και καταγράφονται στα νησιά του Αιγαίου, καταλήγουν στην Αττική, με την κατάσταση να έχει  προκαλέσει αδυναμία στην πολιτεία να διαχειριστεί το ζήτημα.

“Μολονότι το ζήτημα είναι ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της και όχι μόνο της Ελλάδας, έχουμε προτείνει από τον Μάρτιο τρόπους και λύσεις για την υποδοχή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η φέρουσα ικανότητα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων κάποιων νησιών του Αιγαίου αλλά και της Αττικής έχει ξεπεραστεί” ανέφερε ο Αντιπεριφερειαρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων.

 

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport