Γ.Καμίνης: “..μπουνιές με τον Καμμένο δε μπορώ να παίξω(..) -Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής;”

Με αφορμή την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με πλατείες και δημόσιους χώρους υπό κατάληψη, με τους λαθρομετανάστες να έχουν στήσει υπαίθριους καταυλισμούς ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης παρέθεσε τις θέσεις του σε συνεντεύξεις που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπλήρωτη Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

“Φτάσαμε στο σημείο να είναι γεμάτες οι πλατείες της Αθήνας και άδεια τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα” επανέλαβε τη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης και πρόσθεσε “μπουνιές με τον Καμμένο δε μπορώ να παίζω”(!) με χαρακτηριστική επιμονή.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του στο ΣΚΑΙ, (30/09) στους Β.Λυριτζή και Δ.Οικονόμου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε οτι “Δε θα συμβάλουμε στο να μετατραπεί μία κεντρική πλατεία σε καταυλισμό” και τόνισε έντονα ενοχλημένος “δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι με την κατάσταση στην πλ. Βικτωρίας παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής;”

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του Γ.Καμίνη στον Βήμα FM 99,5 (30/09) για το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στη Αθήνα στους Γ.Κακουση και Δ.Πετρόπουλο ο Δήμαρχος Αθηναίων, διερωτήθηκε με νόημα  “Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι με την κατάσταση στην πλ. Βικτωρίας παίζουμε το παιχνίδι ακραίων κύκλων;” και τονισε “Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε χώρο και υποδομή για τους πρόσφυγες υπό τον όρο ότι θα ελαφρυνθεί άμεσα η πλ.Βικτωρίας”
Σε αλλο σημείο, της συνέντευξής του ο Γ.Καμίνης, εξέφρασε την ενόχληση του, δηλώνοντας ότι “Το υπουργείο Άμυνας εμφανίζεται απολύτως στεγανοποιημένο και αρνείται να παραχωρήσει οποιοδήποτε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο” .

Είχε προηγηθεί (29/09) συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η αποτίμηση της έως σήμερα διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος στην Αθήνα και η στενή συνεργασία στον σχεδιασμό για την ανακούφιση του κοινωνικού αστικού ιστού και κυρίως της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης περιοχής της πλατείας Βικτωρίας.
Μετά τη συνάντηση ο Γ. Μουζάλας σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά : “Το υπουργείο Μετανάστευσης βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία, φαινόμενα επιβάρυνσης στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που δημιουργήθηκαν από μια μεγάλη πίεση και αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Η Βικτώρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα.
Ο δήμαρχος έχει μια πολύ μεγάλη αγωνία για την κατάσταση και τον κατανοώ. Σήμερα συζητήσαμε αυτές τις κοινές αγωνίες. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα και αυτό θα γίνει χάρη και στην εξαιρετική συνεργασία και διάθεση που είχαμε από το δήμαρχο τον κ. Καμίνη”.
Από τη θέση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σημείωσε “Ευχαριστώ τον κύριο υπουργό για τη συνάντηση. Μετέφερα την κατάσταση που επικρατεί σε γειτονιές της Αθήνας, κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας και τη γύρω περιοχή. Είναι μια κατάσταση, από κάθε άποψη, απαράδεκτη. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι έχουν επιδείξει μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα. Παρόλα αυτά καιροφυλακτούν ακραίοι κύκλοι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί.
Είπα στον υπουργό κ. Μουζάλα, ότι ο δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει και πάλι προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν ελεύθερο χώρο, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση αυτή τη φορά, ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο, να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας.
Υπό αυτή την προϋπόθεση και πάλι ο δήμος Αθηναίων θα κάνει αυτό που του αναλογεί. Προς το παρόν, δυστυχώς, φαίνεται μόνος του, γιατί δεν βλέπουμε ούτε από τους άλλους δήμους μια παρόμοια διάθεση, ούτε όμως και από τις Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν έναν ελεύθερο χώρο. Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν στρατόπεδα, τα οποία ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί. Δεν επιτρέπεται, να έχουμε άδειους χώρους στο Λεκανοπέδιο, και γεμάτες πλατείες στην Αθήνα”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport