ΓΑΔΑ: Καταθέτει όσα “είχε ξεχάσει” για τα εξοπλιστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ζήτησε μέσω του συνηγόρου της, να δώσει στον Εισαγγελέα Εφετών. Η Βίκυ Σταμάτη, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου την επισκέφτηκε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Σε εξέλιξη η απολογία της Βίκης Σταμάτη. Είχε προηγηθεί υποβολη αίτηματός της, προς τον Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, μέσω του συνήγορού της, Φραγκίσκου Ραγκούση, με δεδομένο την πρόθεσή της, όπως εξέφρασε την επιθυμία ενώπιον του Εισαγγελέως, να κατονομάσει πρόσωπα και να καταθέσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για καταβολές στα εξοπλιστικά.
Συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης, χωρίς χειροπέδες, με ένα φάκελο με χειρόγραφες σημειώσεις στα χέρια και μαύρα γυαλιά, εισήλθε στο ΑΜΑ (06/04-18.00). Στο γραφείο της Ασφάλειας Αττικής, ο Εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, υποβάλλει τις ερωτήσεις στη Βίκυ Σταμάτη, ενώ παρών στη διαδικασία, ανακριτικός υπάλληλος- Αστυνομικός- εκτελών χρέη γραμματέως.
Σύμφωνα με πληροφορίες-διαρροές από το συνήγορό της- η Βίκυ Σταμάτη, “θυμήθηκε” να μιλήσει για οσα “ξέχασε” ζήτησε τον Εισαγγελέα Εφετών, τον οποίο- εξέφρασε την διατύπωση- εμπιστεύεται πλήρως.
Την απόφασή της να “μιλήσει” γνωστοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (05/04) ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της αν και υπήρξε δέσμευση από την Παρασκευή (03/04) όταν επέλεξε να επιστρέψει μετά την “εκκούσια” φυγή της από το Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δρομοκαΐτειου.
Όπως διαρρέεται από τι συνήγορό της, η Βίκυ Σταμάτη δεν του έχει εκθέσει τα όσα προτείνεται να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, ωστόσο δεν προτείνεται να αναφερθεί στο σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, ή οτιδήποτε σχετικό τον περιλαμβάνει, ένα προτίθεται να “δώσει” όνομα και ενέργειες με ημερολογιακές καταγραφές στην εμπλοκή τους στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρονική συγκυρία, που η Βίκυ Σταμάτη, επέλεξε να “μιλήσει” δεδομένου ότι η υπόθεση των εξοπλιστικών εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και στις 29 Απριλίου. Κατα την ακροαματική διαδικασία, θα εξετασθούν πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου μεταξύ των μαρτύρων οι οποίοι έχουν κλητευτεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport