ΒΕΡΟΙΑ: Απόλογείται ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας.

Στον Εισαγγελέα Βέροιας αναμένεται να οδηγηθεί ο Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλικας(05/10) μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε για να απολογηθεί.

Η πραγματογνωμοσύνη, ωστόσο ανατρέπει τους ισχυρισμούς του 39χρονου οδηγού, για το σύστημα πέδησης, αφού διαπιστώνεται ότι λειτουργούσε κανονικά, μέχρι τη στιγμή του δυστυχήματος, με τον Ρουμάνο να προκαλεί- από κακή χρήση- υπερθέρμανση στα φρένα, που οδήγησε σε πέντε νεκρούς και 32 τραυματίες.

image

Ο Nikolai Tudoran, οπως είναι το όνομα του 39χρονου οδηγού της φονικής νταλίκας, από το Πιτέστι της Ρουμανίας, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 32 τραυματίες (05/10) στην Εγνατία Οδό, φέρεται να υποστηρίζει ότι λόγω υπερθέρμανσης των φρένων, μπλόκαρε το σύστημα πέδησης του οχήματος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα. image

Το φορτηγό της εταιρειας «Limar», με έδρα το Ilfov και την Arges της Ρουμανίας, εκτελουσε δρομολόγιο από την Ιταλία και φορτωμένο με 19 τόνους σταφύλια.
image

Ενώ ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί, στους υπεύθυνους της τραγωδίας. Με σύμφωνη γνώμη, ο συνοδηγός ο οποίος εμφανίστηκε στην Τροχαία (07/10) αφέθηκε ελεύθερος και με χρήματα της Ρουμανικης πρεσβείας, αναμένεται να επιστρέψει στη Ρουμανία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport