Βανδαλισαν το μνημείο του δολοφονημένου από τρομοκράτες, Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα

Στο μνημείο του δολοφονημένου από πυρά τρομοκρατών, Αρχιφυλακα της Αντιτρομοκρατικης Νεκτάριου Σάββα, στα Κάτω Πατήσια,  προκάλεσαν βανδαλισμό άγνωστοι δράστες, με τους Αστυνομικούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την  προσβολή μνήμης του συναδέλφου τους.

image

Στρατιωτικός εα γράφει στον προσωπικό του ιστοτοπο,
“Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ : Η βαρβαρότητα και ο φασισμός αρχίζουν εκεί που κάποιος, επικαλούμενος την ιδεολογία του είτε τζιχαντιστής, είτε αναρχικός, είτε χριστιανός είτε μουσουλμάνος, καταστρέφει μνημεία επειδή έτσι επιβάλλει η θρησκεία ή η ιδεολογία του.
Στις 17 Αυγ 2009 η τρομοκρατική οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», δολοφονεί τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριο Σάββα, 41 ετών πατέρα ανήλικου παιδιού στον πεζόδρομο Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια.
image

Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί (Πανελλήνια Οργάνωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας) ανήγειραν στη μνήμη του μνημείο στο σημείο που σκοτώθηκε.
Πριν λίγες μέρες στο διπλανό κτήμα Δρακόπουλου η οργάνωση ANTIFA είχε εκδήλωση συμπαράστασης στους μετανάστες.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το μνημείο του αστυνομικού που έπεσε σε ώρα καθήκοντος κατάντησε στα χάλια που φαίνονται στις φωτογραφίεςimage

Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα όλα αυτά είναι εκδηλώσεις και ενδείξεις ότι ζούμε μια κρίση αξιών και τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Επειδή είναι η 4η μέρα που βλέπω το μνημείο σ΄ αυτά τα χάλια και επειδή κρατικές δομές δεν υπάρχουν πλέον κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να ενημερώσει τις σχετικές ενώσεις αστυνομικών προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάστασή του”.
image

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση, σχολιάζουν ένστολοι καθώς η καταστροφή του μνημείο καθιστά προσβολή της μνήμης του δολοφονημένου συναδέλφου τους.
” ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΠΌΛΕΜΗ ΠΕΡΊΟΔΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΊΑ ΉΤΑΝ ΣΕΒΑΣΤΆ ΑΠΌ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΈΣ.. ΜΌΝΟ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΈΣΤΡΕΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΆ ΜΝΗΜΕΊΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΊΧΑΝ ΤΕΘΕΊ ΥΠΌ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ….
ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΉΣΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΌ ΤΟ “ΠΡΊΣΜΑ” ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕψΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΆΜΕΣΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΊΟΥ- ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport