Αυτοχειρία από τον Κυριάκο Μαμιδάκη, της Jetoil

Εντοπίσθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικό κώδικα για τη JetOil.

image

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον Κυριάκο Μαμιδάκη, 84 εντοπισε νεκρό μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής, ο γαμπρός του (03/07-14.00).
Στο χώρο δίπλα του, βρέθηκε όπλο, που κατείχε νόμιμα, με την ενέργεια να αποδίδεται σε αυτοχειρία. Στο χώρο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητώντας τα αίτια ωστε να προσδιορίσουν τα κίνητρα του 84άχρονου να προβεί σε αυτοχειρία. Ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Κυριάκος Μαμιδάκης, έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον έτρεψαν σε αυτή την ενέργεια.
Το απονενοημένο διάβημα του αλλωτε ισχυρου άνδρα της Jetoil, έρχεται δύο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της αίτηση υπαγωγής της εταιρειας του “Mamidoil JetOil” (09/06), η οποία κατέχει μερίδιο 9% στην εσωτερική αγορά, με δίκτυο 600 πρατηρίων σε όλη την επικράτεια, στον πτωχευτικό Νόμο, λόγω προβλημάτων ρευστότητας όπως ανέφερε στην πρόταση. Η εταιρεία ζητούσε προστασία από του πιστωτές προκειμένου να εφαρμόσει επιχειρηματικό σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε βάθος 17ετίας.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό του, ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στην Ανώσκελη, Κισσάμου του Νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951, παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη “Mamidoil JETOIL”.