Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, στον “tattooartist” για προσβολή της μνήμης των τριών πεσόντων Αξιωματικών του ΠΝ

Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σε βάρος του 25ά χρήστη κοινωνικών δικτύων, για προσβολή της μνήμης των πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στη Κίναρο.

image

Σε διαδικτυακής σάρωση εντοπίστηκε προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών προέβη σε καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης διαδικτυακής ανάρτησης.
Με ανάρτησή του σε προφίλ που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα, 25άχρονος tattooartist αναφέρθηκε με προσβλητικά και υβριστικά σχόλια στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς κατά την τέλεση του καθήκοντος, στην Κίναρο  (11/02)
Η αυτεπάγγελτη διαδικασία κινήθηκε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Αμεσα, η επίμαχη ανάρτηση διεγράφη και απενεργοποιήθηκε το προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.,
Η ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.