Αστυνομικός της Κρατικής, του ΘΕΠΕΚ και της ΕΥΠ, στη “μαφία” με τις προστασίες.

Ο «Δάσκαλος», ο «Στραβωμένος», «Soni», ο «Βλάχος», ο «Οδοντίατρος», το «Ζαμπόν», ο «Τρελός», ο «Γύφτος», ο «Μούσιας» και ο «Λαγός» είναι τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «μαφίας της νύχτας» με δραστηριότητες στην προστασία καταστηματαρχών και σε κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, αρχηγος της πρώτης ομάδας ήταν ο Ν.Σ, επωνομαζομενος και «Δάσκαλος» καθώς διατηρεί σχολή πολεμικών τεχνών ενώ στην ταξική ιεραρχία της ομάδας ακολουθούσε ο Ι. Λ.
Μέλη της ομάδας, ήταν ο Έλβις, ο Soni, ο Βλάχος, ο οδοντίατρος και ο Αστυνομικός Ι.Α. ο οποίος υπηρετεί στη στις κάμερες της Τροχαίας ( ΘΕΠΕΚ).
Η δράση της ομάδας χρονολογειται τουλάχιστον από το 2014 με δραστηριότητα στις περιοχές Αμπελοκήπων, Γαλατσίου, Παγκρατίου, Βύρωνα, Καισαριανής, Κεραμεικού, Άνω Πετραλώνων, Ν. Κόσμου, με περισσότερα  από 30 καταστήματα τα οποία είχαν θέσει υπό προστασία, ενω είχαν αναλάβει και την πώληση ναρκωτικών- κοκαΐνη- . Την ίδια χρονιά, έρχεται και η αρχική καταγγελία στην Αστυνομία.
Σε εβδομαδιαία βάση τα μέλη της ομάδας παραλαμβανε την “προστασία” από  τους ιδιοκτήτες, ποσας απο €300- €500.
Ναρκωτικά μέσω…Τρικάλων
Μάλιστα, τα ναρκωτικά τα έκρυβαν στο σπίτι ενός μέλους ονόματι Β. Λ., ενώ τους είχαν δώσει και συγκεκριμένα παρατσούκλια όπως «CD», «Mp3» και «εισιτήρια». Οταν η αποθήκη άδειαζε τότε ο «Δάσκαλος» επικοινωνούσε με τον προμηθευτή του «Οδοντίατρο», ο οποίος τον εφοδιάζε με τα ναρκωτικά.

Αρχηγός της δεύτερης συμμορίας φέρεται να είναι άτομο με τα στοιχεία Νίκος, ο οποίος καταζητείται. Συνολικά εφτά άτομα, μεταξύ αυτών ο «Τάκης» και το «Ζαμπόν», είχαν θέσεις υπό την προστασία τους, τουλάχιστον 50 καταστήματα -Βύρωνας, Κυψέλη, Μεταξουργείο, Σεπόλια, Ν.Κόσμος, Ν.Σμύρνη, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ν.Φιλαδέλφεια, Ηλιούπολη, με τη δράση τους να χρονολογειται από τον περασμένο Δεκέμβριο (2014).
Ο “Αρχηγός” Νίκος δεν εμφανιζόταν στα κατάστημα, ούτε είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους “υπαρχηγούς” F.R ή «Τάκη» ή τον ιδιοκτήτη καφετέριας στην Ηλιούπολη Ι.Β, ο οποίος ήταν και ο “εισπράκτορας”. Επισκέπτονταν προσωπικά τα καταστήματα και έκανε αναπάντητη στον ιδιοκτήτη, για να βγει και να καταβάλλει την προστασία της επιχειρησης του. Τακτικές επικοινωνίες με Αστυνομικούς είχαν τα μέλη της τρίτης ομάδας
Αρχηγός ήταν ο Μ. Γ., ενώ υπό τις εντολές του τελουσαν οι Α. Κ. και Κ. Χ. Υπό τις εντολές του “Αρχηγού”, τα άλλα μέλη της ομάδας κατοπτευαν τα περίπου 70 καταστήματα που προστάτευαν, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ, και ο ίδιος εμφανιζόταν στις επιχειρήσεις.
Συνολικά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στην Κρατική Ασφάλεια, το κέντρο διαχείρησης της Τροχαίας (ΘΕΠΕΚ) και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συμμετείχαν στη «μαφίας της νύχτας». Ο Αστυνομικός του ΘΕΠΕΚ, είχε επιπλέον ενεργό ρόλο καθώς σε ρόλο «εισπράκτορα» παραλαμβανε χρήματα από τα μαγαζί για λογαριασμό της «μαφίας της νύχτας». Κατά το παρελθόν, είχε απασχολήσει για υπόθεση ληστείας σε βάρος τραβεστί
Οι άλλοι δύο Αστυνομικοί λειτουργούσαν ως περιφερειακά μέλη, στην παροχή πληροφοριών.
Οι τρεις Αστυνομικοι σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, παρείχαν πληροφορίες στα μέλη της «μαφίας της νύχτας», για ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ και επιχειρήσεις. Με την σύλληψή τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διεταχθη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.
Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν συνολικά 21 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 76 άτομα, εκ των οποίων οι 37 ως βασικά μέλη και οι 39 ως περιφερειακά τριών συμμοριών που εκβίαζαν και «παρείχαν προστασία» σε καταστηματάρχες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport