Αστυνομικοί από Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Καματερό φρουρούν τα κρατητήρια αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για την απομάκρυνση ένστολου δυναμικού από μάχιμος υπηρεσίες αστυνόμευσης και διάθεση τους σε υπηρεσίες στατικής φύλαξης

image

Η Ένωση μας πάμπολλες φορές έχει επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα τόσο στην φυσική όσο και στην πολιτική ηγεσία, πλην όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Είναι απαράδεκτο αστυνομικές υπηρεσίες περιοχών όπου η εγκληματικότητα οργιάζει, να αποδυναμώνονται προκειμένου να ενισχύουν υπηρεσίες άλλων διευθύνσεων.
Αποδυναμώνονται ολοένα και περισσότερο σε έμψυχο δυναμικό τα αστυνομικά τμήματα των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί αστυνομικοί αποσπώνται, εκ περιτροπής και κατά διαστήματα, σε άλλες υπηρεσίες. Αποκορύφωμα υπήρξε η τελευταία απόφαση για ενίσχυση της φρουράς στα κρατητήρια αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη με άνδρες των συγκεκριμένων τμημάτων.
Αντί να ενισχύουν τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας, φαίνεται πως τα αποψιλώνουν, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές έχει ξεκινήσει, τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο, με την απόφαση για ενίσχυση των κρατητηρίων στην Αμυγδαλέζα, με αστυνομικούς – εκ περιτροπής – από διάφορα τμήματα της περιοχής. Το «βάρος» της απώλειας έμψυχου δυναμικού σηκώνουν κυρίως τα τμήματα Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καματερού.
Πρόσφατα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών αποφασίστηκε αστυνομικοί από τα τμήματα ασφαλείας Δυτικής Αττικής (με έμφαση στις περιοχές που προαναφέρθηκαν) να ενισχύσουν τη φρουρά κρατητηρίων του τμήματος αλλοδαπών που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη. Ζήτησαν, δηλαδή, από την υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής να διαθέσει προσωπικό σε άλλη διεύθυνση!
Το ζητούμενο είναι, βέβαια, πως θα ενισχυθούν με προσωπικό και μέσα τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Δυτικής Αττικής, όπου η παραβατικότητα οργιάζει και όχι πως θα αποδυναμωθούν με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους πολίτες.