Από τη Λέρο.. στο Stade de France.

Ταυτοποιήθηκε στη Λέρο ως Σύρος και με τα κατά δήλωσή του στοιχεία, όπως αναγράφονται στο διαβατήριο που επέδειξε στις Ελληνικές Αρχές, εξέδωσε εισιτήριο με το οποίο ταξίδεψε στον Πειραιά και συνέχισε το ταξίδι του προς το Παρίσι με τα καραβάνια των μεταναστευτικών ροών, ως πρόσφυγας. wpid-11707680_935431016539850_4667656938224896184_o.jpgΣύμφωνα με στοιχεία όπως επιβεβαιώνονται από τις Ελληνικές Αρχές, ένα άτομο το οποίο προσδιορίζεται ως ύποπτος δράστης του πολλαπλού τρομοκρατικού στη Γαλλία, εντοπίζεται να εχει καταγραφεί σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασαν οι Γαλλικές Αρχές, στα στοιχεία του διαβατηρίου που επεδειξε κατά την καταγραφή του προεχόμενος με δουλεμπορικό από τα παράλια της Τουρκίας, στη Λέρο (03/10).
Το πλοιάριο στο οποιο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες εντοπίζεται ανοιχτά της Λέρου. Οι επιβαίνοντες συλλαμβάνονται και ακολουθείται η διαδικασία καταγραφής, στο ΚΕΠΥ του νησιού. Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, παρέμειναν στη Λέρο το επόμενο διήμερο (05-05/10) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και εξέδωσε εισιτήριο και με το πλοίο της γραμμής, ταξίδεψαν στον Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβατήριο το οποίο εντοπίσθηκε  δίπλα σε σορό ατόμου στο πολλαπλό τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα της Γαλλίας,  -για το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί αν του ανήκει- έξω από το Stade de France φέρει σφραγίδες της Κροατίας της Αυστρίας.

Πληροφορίες για ένα ακόμα άτομο, διαβίβασαν οι Ελληνικές Αρχές προς τους Γάλλους ομολόγους τους, ύστερα από σχετικό αίτημα το προς η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, για παροχή πληροφοριών, μέσω του δικτύου επικοινωνίας SYRENE. Το αίτημα αφορούσε έναν ύποπτο ως δράστη του μακελειού στο Μπατακλάν, Γάλλο υπήκοο. Αστυνομικές πηγές, σημειώνουν ωστόσο, ότι δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για το ίδιο άτομο που καταγράφεται να διέρχεται από τη Λέρο (07/08) αφού εντοπίζεται “γραμματική αναντιστοιχεία” στα δηλωμένα στοιχεία στο ΚΕΠΥ του νησιού, Γάλλο υπήκοο.

Όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛΑΣ, το πληροφοριακό δελτίο Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενημερώνεται από τις Γαλλικές Αρχές, σε αναζήτηση πληροφοριών μέσω της Interpol, , σχετικά με υπόπτους που φέρονται να συνδέονται με το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα της Γαλλίας, στο ενδεχομενο να πέρασαν από την Ελλάδα σε προγενέστερο χρόνο. Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, για σχέσεις τους με τζιχαντιστές. Αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν διαβιβάσει στις Αρχές του δικτύου της Interpol, (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σχετικές αναφορές, για αυξημένη επιτήρηση ατόμων και χώρων. Όπως σημειώνουν κύκλοι του Υπουργείου, από τις έως τώρα έρευνες, δεν έχει προκύψει ένδειξη κινδύνου απειλής τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, με τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα της Γαλλίας, ωστσόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν τα διαβατήρια των δύο υπόπτων είναι γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα ή έχουν παραποιηθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport