“Απόρρρητος φάκελος ΕΛ.ΑΣ”- Αντιτρομοκρατική και Αδιάφθοροι επανεξετάζουν τη δολοφονία των μελών της Χ.Α στο Ηράκλειο

Ως ανθρωπος- «κλειδί» για τη διαλεύκανση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το Νοέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο, και άλλων εγκληματικών ενεργειών, και φέρεται να είχε εξετασθεί απο την Αντιτρομοκρατική, ο αθλητικός παράγοντας που εντοπίσθηκε νεκρός στο Μενίδι

Τον 38χρονο είχαν προσεγγίσει υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και φέρεται να έδινε – την περίοδο 2011-2013 – κρίσιμες πληροφορίες για ποινικές υποθέσεις, δημιουργώντας έτσι έναν «ιδιότυπο» δίαυλο ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από το χώρο των ποινικών.

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει έναν από τους «απόρρητους φακέλους» της ΕΛ.ΑΣ., με «παιχνίδι πληροφοριών» στη διαχείριση «μυστικών κονδυλίων», αλλά και στις περίεργες διασυνδέσεις στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μέσα από τις έρευνες για το «ελληνικό αντάρτικο πόλης». Και παραθέτει λεπτομέρειες απο την υποθεση που έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία, μετά τον εντοπισμό του δραστήριου αθλητικού παράγοντα, νεκρό στο όχημά του, στο Μενίδι.

Οι περίεργες επαφές
Ο φάκελος αφορά τις παρασκηνιακές κινήσεις και επαφές με την ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αχαρναϊκός Γιώργου Μωυσιάδη. Ο «Μόι», όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, εντοπίσθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου 2015 στην περιοχή της Πάρνηθας. Είχε βληθεί με βολίδα στο κεφάλι ενω κατα την αυτοψία εντοπίσθηκε να κρατάει 45άρι πιστόλι και στα πόδια του είχε εναποθέσει χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Ο 38χρονος εντοπίστηκε από συγγενή του στην οδό Αγίου Μερκουρίου στο Μενίδι, στο πίσω κάθισμα Toyota το οποίο ανήκε σε φίλο του. Ο Μωυσιάδης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας από το 2012 ως τον Μάιο του 2015, οπότε και δεν την ανανέωσε, καθώς η σύζυγός του διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ, το οποίο είχε γίνει στο παρελθόν στόχος ληστών.

Ο 38χρονος – όπως είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του – ήταν ιδιοκτήτης καφετεριών και εστιατορίων, και ειχε διατελέσει πρόεδρος του Αχαρναϊκού από τις αρχές του 2013. Παράλληλα φέρεται να κατείχε σημαντική θέση στην κοινότητα των Ρωσοποντίων στα δυτικά προάστια.

Σε δημοσιεύματα εποχής, εξετάστηκε καθως ειχαν προκύψει ενδείξεις για εμπλοκή του σε «ξέπλυμα χρήματος» καθώς επίσης ότι είχε οικονομικές δοσοληψίες με γνωστούς επιχειρηματίες, κάτι που ο ίδιος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.

Ο ίδιος είχε απασχολήσει το 2014, καθως ειχε πολυήμερη “απουσία”, την οποία ο ίδιος είχε αποδώσει σε επαγγελματικές ενασχολήσεις στο εξωτερικό. Οταν εντοπίσθηκε νεκρός, συγγενείς του κατέθεσαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του είχε απομονωθεί και ήταν «πιεσμένος από σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε». Ωστόσο από ανεξαρτητη πηγή, πληροφορίες που ειναι στη διάθεση της εφημερίδας, γνωρίζοντες παρασκηνιακές κινήσεις, αναφέρουν οτι 38χρονος είχε αναπτύξει επαφές περίπου προ τετραετίας με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ορισμένα από τα οποία είχαν «εξωυπηρεσιακές δραστηριότητες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν αναφορές στο Αντιτρομοκρατικο Επιτελείο χωρις να εχει αποδειχτεί, ότι ο πρώην πρόεδρος του αθλητικού σωματείου γνώριζε τους δράστες βομβιστικών επιθέσεων με στόχο «αθλητικούς παράγοντες».

Οι επαφές αυτές ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, μέσω επιχειρηματία της πόλης ο οποίος δικτύωσε τους Αξιωματικούς Ειδικών Υπηρεσιών ακόμη και με γνωστό καλλιτέχνη. Οι «διασυνδέσεις» αυτές – όχι πάντως με τον 38χρονο – είχαν δημιουργήσει τριβές στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και είχαν αποτελέσει δύο φορές αντικείμενο μεγάλης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία είχε προχωρήσει και σε άρση και συνακρόαση τηλεφωνικών επικοινωνιών. Ενω υπήρχαν υπόνοιες ότι από τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εν ονόματι επιχειρηματιων ειχαν πραγματοποιήσει «παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ιδιωτών». Χωρίς όμως καμία απολύτως εξέλιξη .

Οι αποκαλύψεις
Από το επίμαχο πλέγμα επαφών μεταξύ αστυνομικων και ιδιωτών φέρεται να απέκτησε επαφές με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 38χρονος αθλητικός παράγοντας, δημιουργώντας «γέφυρα ενημέρωσης» της ΕΛ.ΑΣ. με ποινικούς.

Ο «Μόι» φέρεται να υπήρξε στην υπόθεση της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου 2013 στο Νέο Ηράκλειο. Την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, χωρις στην προκήρυξη να μνημόνευε οτιδήποτε για τον τρόπο δράσης της «εκτελεστικής ομάδας». Ο 38χρονος φέρεται να είχε εισφέρει κρίσιμα στοιχεία για την «εμπλοκή ποινικών που γνώριζε στην υπόθεση». Με βάση τη δική του μαρτυρία προσδιορίστηκε ο ρόλος 31χρονου ποινικού ο οποίος είχε συλληφθεί παλαιότερα για βομβιστική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο 31χρονος – γνωστός με το ψευδώνυμο «Πιτσίλας» – δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2014 από άγνωστο δράστη στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, ενώ βρισκόταν έξω από εστιατόριο. Οι αστυνομικοί έχουν σαφείς ενδείξεις για την εμπλοκή του «Πιτσίλα» στην φονική ενέδρα στο Νέο Ηράκλειο από τηλεφωνικές συνακροασεις, από στοιχεία ερασιτεχνισμού στην προεργασία της εγκληματικής ενέργειας, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί- μέχρι τώρα- κανένα άλλο «κίνητρο» της εν ψυχρώ δολοφονίας του.

Ως σήμερα ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, είναι τυπικά ανοιχτός, αφού δεν βρέθηκαν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «υπήρξε διαδικασία αυτοκάθαρσης» για τους αυτουργούς της διπλής δολοφονικής ενέδρας και θεωρούν ότι «η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει».

Σύμφωνα με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., από τον 38χρονο δόθηκε αρχικά και η πληροφορία για φορτίο όπλων – με kalashnikov, Scorpions, Tokarev κ.a – τα οποία είχαν κατασχεθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2012 πίσω από τη θέση του οδηγού σε BMW, προερχόμενα από τη Βουλγαρία. Το όχημα είχε εντοπιστεί κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας στον Μώλο Φθιώτιδας, επέβαιναν ένας Ρωσοπόντιος και ένας Έλληνας οι οποίοι συνελήφθησαν. Ως οργανωτής της μεταφοράς όπλων φερόταν Ρωσοπόντιος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εδειξε τους δράστες – Δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις
Ο 38χρονος αθλητικός παράγοντας φέρεται ακόμη να έδωσε πληροφορίες και για άλλες υποθέσεις έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ανάμεσα υποθέσεις η δολοφονία – προ τεσσάρων ετών- το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2011- στη Μεσσηνία, του 35χρονου Αλβανού Φίλιπ Μεσάι και του 3ετων γιου του Κόρι από την Αλβανία. Τα θύματα ειχαν εντοπισθεί νεκροί μέσα στο όχημα του 35χρονου Αλβανού το οποίο ειχαν σπρώξει σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αριος του Δήμου Καλαμάτας. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο Αλβανος έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό και το νήπιο αγόρι έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό που είχε επιφέρει σχεδόν αποκεφαλισμό. Εντολέας της δολοφονίας προσδιορίστηκε – με την υπόδειξη του 38χρονου αθλητικού παράγοντα- 48χρονος Αλβανος έμπορος ναρκωτικών, ενώ ως φυσικός αυτουργός έχει συλληφθεί 36χρονος επισης Αλβανός ο οποίος διέμενε στην Αθήνα και κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σωρεία κακουργηματικων αδικημάτων.

_______________________________

➤ «Βήμα της Κυριακής»