Απολογισμός για την τοπική αυτοδιοίκηση και επιφυλακή για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας ευχαρίστησε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τη μεγάλη προσπάθεια στη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής νύχτας (25/10-00.30) 85 συνέργεια με 250 Πυροσβέστες επιχειρούν σε απάντηση υδάτων και συμμετείχαν σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ίσως επληγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Σε κατάσταση επιφυλακης τέθηκε το Πυροσβεστικής Σώμα.

«Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές – οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο» ανέφερε σε δήλωσή της (24/10) η Ρένα Δουρου.
Ενω σχολίασε «χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους». image

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερεια Αττικής, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε δήμους που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις, με απάντληση υδάτων, καθαρισμούς φερτών υλικών και ρεμάτων στους Δήμους Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών, Ιλίου, και όπου εντοπίσθηκαν προβλήματα.
Παράλληλα, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.
Σύμφωνα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, από τη θεομηνία (24/10) προβλήματα έχουν καταγραφεί σε 10 Δήμους, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους.
Όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε “μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport