ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Λαθρομετανάστης με φυματιωση.. έφτυσε Αστυνομικούς.

Συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, πριν τρεις μήνες. Στις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, το ΜΑΝΤΟΥ, βγήκε θετικό στη φυματίωση, και μεταφέρεθηκε στο Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης, για νοσηλεία μέχρι την αποθεραπεία του. Ο Αφγανός λαθρομετανάστης, όπως αναφέρει το έντσολο προσωπικό που έχει αναλάβει την ευθύνη φύλαξής του, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει επιθετικός προς το νοσηλευτικο και ιατρικό προσωπικό καθώς και προς τους Συνοριοφύλακες που ανά δύο τον επιτηρούν σε 24ωρη βάση.

Η ακραία συμπεριφορά του Αφγανού, ξεπέρασε κάθε όριο (06/09) όταν έφτυσε τους δύο Αστυνομικούς. Έμεσα οι ένστολοι ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και την Υπηρεσία τους, για το περιστατικό. Στη θέση τους ανέλαβαν αντικαταστάτες, ενώ οι ίδιοι μετέβησαν για εξετάσεις και απολύμανση.

Ωστόσο το περιστατικό προκαλεί ανησυχία στο σύνολο των υπηρετούντων στα ΤΔΛ και των Ατυνομικών, με τους ίδιους καθημερινά να βρίσκοτναι εκτεθειμένοι σε μολύνσεις και μεταδοτικές ασθένειες, και κατ επέκταση και τα μέλη των οικογενειών τους, χωρίς από τη φυσική ηγεσία τους, να έχει προβλεφθεί λύση, ή αντιμετώπιση προστασίας της υγέιας τους. .