Αγ.Ορος: Νεκρός Μοναχός, τραυματίες οι δύο πυροσβέστες, σε διπλό τροχαίο.

Νεκρός ανασύρθηκε ο μοναχός από το όχημα του, όταν υποχώρησε τμήμα του δρόμου και παρέσυρε το όχημά του σε γκρεμό κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος. Στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν με επικόπτερο οι δύο πολυτραυματίες Πυροσβέστες.

Το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο πυροσβέστες πραγματοποιούσε την ημερήσια περιπολία στους δασικούς δρομους του Αγίου Όρους, όταν εξαιτίας της υποχώρησης τμήματος του δρόμου- αποδίδεται στην διάβρωση της εδάφους, λόγων των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών- το υπηρεσιακό όχημα παρασυρθηκε σε χαράδρα βάθουν 30περίπου μέτρων, κοντά στο Σέρβικο Μοναστήρι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστουν οι δύο πυροσβέστες.

Μοναχός Αθανάσιος,

image
Μοναχός Αθανάσιος

από τη Μονή Χιλανδαρίου, με αγορτικό όχημα, κινήθηκε προς το σημείο όπου γίνονται εργασίες διάνοιξης της οδού, από άλλο τμήμα του δρόμου, για να βοηθήσει τους Πυροσβέστες. Έχασε τον έλεγχο του αγορτικού που οδηγούσε, όταν υποχώρησε τμήμα του δρόμου κατακρημνίζοντας το όχημά του στο γκρεμό, σε βάθος 100μέτρων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι τα τροχαία σημειώθηκαν σε σημείο που ήταν σε εξέλιξη εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου, εξαιτίας σαθρότητας του εδάφους. “Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 – 70 μέτρων”.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου (04/09- 10.32), με σκοπό τη μεταφορά δύο τραυματιών πυροσβεστών από την περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Μισή ώρα αργότερα, το ελικόπτερο, παρέλαβε τους δύο πολυτραυματίες και τους μετέφερε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό τα επόμενα δύο 24ωρα κρίνονται κρίσιμα για την πορεία της υγείας τους.

Πηγή (φωτο) -TW/ Dragisha Zukich

Αγ.ΟΡΟΣ: Διπλό τροχαίο με τραυματίες 2πυροσβέστες και 2Μοναχούς.