Έρευνα της ΕΛΑΣ για Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε επεισόδιο με περιπτερά στα Εξάρχεια

Ένορκη Διοικητική Εξέταση και έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

image

Σύμφωνα με καταγγελία σε διαδικτυακούς ιστότοπους, διμοιρία των ΜΑΤ, διερχόμενη από περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων (17/11) μετα το πέρας των εκδηλώσεων και της πορείας για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταγγελλεται ένστολος ότι απέσπασε από περίπτερο μπουκάλι νερού. Στο ίδιο βίντεο ένστολος αποτυπώνεται να βιαιοπραγεί σε βάρος ατόμου το οποιο φέρεται να απασχολείται ως υπάλληλος του περιπτέρου, και διαπληκτίζεται μαζί του.
image

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένστολος φέρεται να μην έχει αποδόσει το αντίτιμο στον υπάλληλο του περιπτέρου, ακολουθεί τη διάταξη της διμοιρία και απομακρύνεται.
Για το περιστατικό ανατέθηκε έρευνα στο Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να εντοπισθεί η διμοιρία να προσδιορισθεί ο ένστολος και να διερευνηθεί η καταγγελίας, προκειμένου ν’ αποδοθούν και τυχών ποινικές ευθύνες που προκύπτουν.
Από την ΕΔΕ, εντοπίσθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος παραθέτει εντελώς διαφορετική εκδοχή καθως και τα μελη της διμοιρίας του. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η διμοιρία σε διατεταγμενη υπηρεσια βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Στουρνάρη. Δυο Αστυνομικοί μετέβησαν στο περίπτερο να αγοράσουν μια συσκευασία νερά για όλους τους Αστυνομικούς αφήνοντας 20 ευρώ.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός ιδιοκτήτης ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει στο παρελθόν, αρνήθηκε να δώσει νερά στους Αστυνομικούς οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση και απο ατομα που ηταν μαζι με τον νεαρό περιπτερά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός Αστυνομικού.
Στο επεισόδιο παρενέβη ο επικεφαλής της διμοιρίας, και είναι το απόσπασμα του βιντεοληπτικού υλικού το οποίο έχει αναπαραχθεί στο διαδίκτυο, με αρχική ανάρτηση λογαριασμους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο ο Διευθυντής των Μέτρων, έδωσε εντολή για να μην εντείνει το τεταμένο κλίμα, και να περιορίσει το επεισόδιο να μη συλληφθεί το άτομο που τραυμάτισε τον Αστυνομικό.
Το υλικό εξετάζεται και αναλύεται ώστε από τις καταγεγραμμένες σκηνές και τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, να διακριβωθούν και να προκύψουν τα ακριβή γεγονότα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport