Έρευνα για “χακάρισμα” στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη ΔΗΕ.

Παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο απόπειρας παρέμβασης ή και παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβίβασε αίτημα προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο “plan b” με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη.

Την έρευνα εποπτεύει ο Εισαγγελέας Χρ. Ντζούρας και με το πόρισμα το οποίο αναμένεται από τη ΔΗΕ, αναμένεται να καθορίσει τους νομικούς χειρισμός του καθώς θα απαντά στο ερώτημα αν έγιναν στόχος τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Παράλληλα και Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με την Εισαγγελί να επιθυμεί να έχει στη διάθεση της τα συμπεράσματα δυο πραγματογνωμόνων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων με πρόσωπα που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο να περνούν πρώτα το γραφείο του Εισαγγελέα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport